Rețeta peperonata. O mâncare italienească delicioasă
Peperonata este un fel de mâncare cu specific italienesc, delicios și ușor de preparat, ideal pentru prânz sau cină. Este un fel de tocăniță sau ghiveci din ardei cu sos de roșii și ceapă, gătite la foc mic, toate fiind înăbușite în ulei de măsline.
- Rețeta peperonata
- O mâncare italienească delicioasă
- Se prepară simplu și rapid
Peperonata este gustoasă și se prepară foarte ușor. Dacă doriți să gătiți peperonata, puteți sp cumpărați ardei de toate culorile. Nu doar că mâncarea va arăta mai frumos, dar va ieși și mai gustoasă.
INGREDIENTE:
- 800 g ardei gras în mai multe culori (roșii, galbeni și verzi)
- 1 ceapă roșie foarte mare sau 2 cepe medii (cca 250g)
- 6 linguri ulei măsline
- 2 căței usturoi zdrobiți prin presă
- sare
- piper
- opțional: 1/2 linguriță zahăr
Mod de preparare:
Se toacă ceapa julienne, apoi se călește în uleiul încins, până devine sticloasă. Ardeii se curăță de cotoare și semințe, apoi se feliază. Puneți feliile de ardei peste ceapă și amestecați. Gătiți în jur de 20 minute, amestecând ocazional în tigaie. Când ardeii s-au înmuiat, adăugați sucul de roșii, sare și piper, usturoiul dat prin presă, dar și puțin zahăr. Lăsați să se gătească cu capac înca 5 minute, apoi fără capac până s-a îngroșat sosul – maxim 5 minute.
Asta e tot. Nimic mai simplu. Mirose foarte bine și are un gust extraordinar de bun. Poftă bună!