Rețetă rapidă de prăjitură cu griș și vanilie. Desert gustos și simplu
Dacă ai poftă de ceva dulce, dar nu ai tocmai prea multe ingrediente în bucătărie, atunci prăjitura cu griș și vanilie e perfectă, căci se face foarte ușor și nu ai nevoie de multe lucruri pentru ea. Iată pașii simpli pe care trebuie să-i faci.
- Mod simplu de preparare pentru prăjitura cu griș și vanilie
- Ai nevoie de câteva ingrediente
Vrei să-ți surprinzi familia cu o prăjitură simplă și rapidă? Iată că astăzi își prezentăm prăjitura cu griș și vanilie ce se prepară atât de ușor. Nu ai nevoie deloc de multe ingrediente, iar gustul cu siguranță te va surprinde.
Ingrediente
- 3 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 9 linguri de griș
- un vârf de sare
- 500 de ml de lapte rece
- 2 pliculețe de vanilie
- frișcă sau dulceață de căpșune
Mod de praparare pentru rețeta de prăjitură cu griș și vanilie
Mai întâi de toate se vor separa ouăle, iar albușurile le vom bate spumă cu un vârf de sare până când acestea devin bătoase. Gălbenușurile le vom freca împreună cu zahărul cu ajutorul mixerului până când se albesc și se vor asemăna cu o cremă.
Ulterior vom adăuga grișul peste gălbenușurile frecate cu zahărul și le vom amesteca foarte bine. Adăugăm și albușurile bătute spumă și amestecăm ușor, dar incorporând foarte bine totul.
Vom unge cu ulei sau unt între timp o tavă, nu foarte mare, și o vom tapeta cu puțin griș, după care răsturnăm tot aluatul în tavă. Nivelăm bine și introducem prăjitura la o temperatură relativ scăzută, timp de 25 de minute.
Între timp vom amesteca cele două pliculețe de zahăr vanilat cu laptele. În momentul în care prăjitura este rumenită vom adăuga laptele în tavă peste aceasta și o mai lăsăm la cuptor pentru încă 5 minute.
La final oprim focul cuptorului, dar vom lăsa prăjitura să se răcească complet înainte de a o servi. Putem să o servim cu frișcă, dar și cu dulceață de căpșune.