Rețetă simplă de papanași din brânză de vaci cu griș. Preparat delicios și rapid
Dacă vrei să prepari ceva simplu, gustos, dar și foarte rapid, atunci rețeta de papanși din brânză de vaci cu griș e exact ce trebuie. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar rezultatul va fi cu siguranță cel la care te aștepți. Iată modul de preparare.
- Rețetă rapidă de papanași
- Cum să-i prepari foarte simplu
Cu siguranță dacă îți dorești să prepari ceva ușor, dar cu care să îi surprinzi pe cei dragi, atunci papanașii din brânză de vaci e rețeta ideală. Ai nevoie de puține ingrediente, iar timpul de pregătire e relativ scurt.
Ingrediente
- 500 de grame de brânză de vaci
- 150 de grame de zahăr
- 100 de grame de griș
- 200 de grame de pesmet
- 2 ouă
- un plic de zahăr vanilat
- un plic de aromă de portocală
- 1 plic de aromă de lămâie
- sare
Mod de preparare pentru papanașii din brânză de vaci cu griș
Mai întâi de toate ne vom ocupa să prăjim pesmetul în puțin ulei, după care îl vom pune la rece. Vom mărunți brânza de vaci foarte bine cu dosul furculiței, după care vom amesteca și cele două ouă, dar și aromele și grișul.
După ce s-a creat o compoziție, vom lua cu o linguriță puțin câte puțin și vom modela în palme câte un papanaș în formă de bilă.
Următorul pas e să punem într-o cratiță apă și o linguriță de sare. Când apa începe să clocotească vom adăuga papanașii și vom trece cu spumiera pe sub ei având grijă să nu se lipească de fundul cratiței, iar ulterior vom pune capul.
Lăsăm aproximativ 10-15 minute ca papanașii să fiarbă, apoi vom stinge focul, dar vom lăsa papanașii să rămână în apa fierbinte.
Grișul din care aceștia sunt făcuți urmează să se umfle, iar papanașii devin fragezi și pufoși. Papanașii se scot cu o spumieră și se scurg de apă în pesmetul amestecat cu zahăr. Papanașii se servesc calzi, dar sunt la fel de gustoși și reci.