Rețeta de papanași fierți cu kefir și nucă a Laurei Cosoi. Secretul vedetei pentru un desert delicios
Publicat pe 31.01.2022 la 13:07 Actualizat pe 31.01.2022 la 13:07
Laura Cosoi se bucură de o mare comunitate în mediul online, iar vedeta și-a surprins fanii cu un desert delicios. Ei bine, actrița a postat rețeta de papanași fierți cu kefir și nucă pe rețelele de socializare. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a prepara acest desert delicios!
- Rețetă de papanași fierți cu kefir și nucă
- Iată secretul vedetei pentru un desert gustos!
Laura Cosoi a împărtășit cu marea sa comunitate din mediul online rețeta de papanași fierți cu kefir și nucă. Vedeta a specificat toți pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a prepara un desert delicios pe placul celor dragi.
Rețetă de papanași fierți cu kefir și nucă a Laurei Cosoi
Ingrediente:
- 150 g gris
- 1 galbenus ou
- 1 l sana sau kefir
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita cardamon
- 2 linguri esenta vanilie
- 3-4 linguri de miere (sau zahar)
- 1 lingura unt
- 1/2 cana pesmet
- 3 linguri nuca macinata
- 1 pliculet zahar vanilat (optional)
Mod de preparare:
La foc mic se adaugă kefirul și se amestecă constat până începe să se separe, iar mai apoi se adaugă grișul treptat. Adăugăm cardamonul, vanilia, gălbenușurile bătute, mierea și scorțișoara. Amestecați foarte bine la foc mic până când compoziția devine omogenă și relativ groasă, ca pentru o mămăligă.
Se dă de pe foc într-o altă tigaie se pune untul, apoi pesmetul și nuca, iar la final se adaugă zahărul vanilat. Amestecăm continuu până când compoziția capătă o culoare rumenie, iar cu o lingură luăm din oală compoziția și facem niște bile pe care le treceți prin pesmet, cam cât este nevoie.
Dacă doriți puteți să adăugați și brânză de vacă în compoziție, dar în acest caz trebuie să adăugați mai mult griș. Acești papanași pot fi savurați cu fructe sau dulceață. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură mousse de ciocolată a lui chef Sorin Bontea. Cel mai gustos și rapid desert