Rețetă de prăjitură mousse de ciocolată a lui chef Sorin Bontea. Cel mai gustos și rapid desert
Publicat pe 30.01.2022 la 12:35 Actualizat pe 30.01.2022 la 12:35
Dacă vrei să te bucuri în acest weekend de un desert delicios și rapid, noi avem rețeta de prăjitură mousse de ciocolată a lui chef Sorin Bontea. Familia sau musafirii vor fi încântați de acest preparat delicios. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de prăjitură mousse de ciocolată a lui chef Sorin Bontea
- Iată cum să prepari cel mai delicios desert!
Pentru că e weekend și cu siguranță îți dorești să petreci timpul alături de persoanele dragi și să-i surprinzi cu un desert delicios, așa că noi îți prezentăm rețeta lui chef Sorin Bontea. Iată cum să prepari cel mai gustos desert!
Rețetă de prăjitură mousse de ciocolată a lui chef Sorin Bontea
Ingrediente:
- 200 g făină
- 20 g cacao Nestle Dessert
- 250 ml apă
- 100 g zahăr
- 100ml ulei de floarea soarelui
- o jumătate de linguriţă de praf de copt
- un vârf de linguriţă de bicabornat
- esenţă de vanilie cu burbon
Mousse de ciocolată- o porție
- 60 g ciocolată Nestle Dessert
- 10 g zahăr
- 15 ml frişcă lichidă
- 1 ou
Pentru glazură:
- 50 ml frişcă
- 100 g ciocolată Nestle Dessert
Mod de preparare:
Peste făină punem cacao, bicarbonat, praf de copt şi zahăr. Punem apoi esenţa de vanilie, uleiul şi apa. Amestecăm bine până se topeşte zahărul. Întindem compoziţia pe o tavă cu foaie pergament. Punem la cuptor, 10 minute, la 180 grade. Batem albuşul cu zahăr până se întăreşte şi îl lăsam la frigider.
Punem ciocolata la bain marie, la topit. Când e gata, punem frişca lichidă şi apoi gălbenuşul.Omogenizăm conţinutul şi adăugam albuşul, puţin câte puţin. Se pun la bain marie. Când se topeşte ciocolata, glazura este gata. Poftă bună!
Citește și: Rețetă pentru weekend. Ecler cu căpșuni. Cum să pregătești cel mai bun desert