Rețetă pentru weekend. Ecler cu căpșuni. Cum să pregătești cel mai bun desert
Publicat pe 29.01.2022 la 23:53 Actualizat pe 29.01.2022 la 23:55
Dacă vrei să-ți surprinzi familia și prietenii cu un desert delicios, dar și sofisticat, noi îți prezentăm cea mai simplă rețetă de ecler cu căpșuni. Pentru că e weekend, cu siguranță că te vei distra în bucătărie pregătind această delicatesă, dar vei primi și laude pe măsura așteptărilor.
- Rețetă ecler cu căpșuni
- Cel mai bun desert
- Gata în doar câteva minute
Pentru că e weekend și cu siguranță că îți dorești să petreci timp de calitate alături de cei mai dragi oameni, noi îți prezentăm cea mai simplă rețetă de ecler cu căpșuni. Cel mai delicios desert, gata în doar câteva minute și cu care îți vei surprinde plăcut familia.
Rețetă ecler cu căpșuni
Ingrediente
- 500 gr. căpșuni
- 50 gr. zăhar
- 5 gr. gelatină
- 130 ml. lapte
- 140 ml. apă
- 120 gr. unt
- 250 gr. făină
- un praf de sare
- 7 ouă
- 240 gr. mascarpone
- 50 gr. zahăr pudră
Ingrediente pentru cremă
- două pliculețe zahăr vanilat
- 50 gr. amidon
- 100 gr. zăhar
- 500 ml. lapte
- 400 ml. smântană pentru frișcă
Modul de preparare
Pentru început, unem la fiert laptele, untul, apa și sarea, iar când începe să clocotească adăugăm și făina. Amestecăm cu un tel până desprindem aluatul de vas, apoi îl lăsăm la răcit, la temperatura camerei.
După ce am lăsat compoziția la răcit o desfacem, apoi adăugăm ouăle și amestecăm. Punem aluatul în tavă, la cuptor, la 250 de grade, pentru 20 de minute la foc mare, după care 10-15 minute la foc mediu, în jur de 180 de grade.
Scoatem eclerele de la tavă și le lăsăm la răcit. Pentru cremă punem gelatina în apă rece, spălăm căpșunile și le curățăm de cojițe. Le punem la fiert într-o crăticioară și adăgăm zahăr. Le lăsăm pe foc pentru câteva minute, până când se înmoaie căpșunile.
Amestecăm căpșunile până obținem o pastă și adăugăm și gelatina, după care repetăm procesul. Le lăsăm la răcit la temperatura camerei. Într-o altă crăticioară amestecăm zahărul cu amidonul și amestecăm continuu. Punem cratița la foc, dar în tot acest timp amestecăm compoziția, până se îngroașă. O lăsăm să se răcească la temperatura camerei.
Acoperim cu o folie alimentară și se lasă la răcit, iar apoi este gata de servit.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu bulion a lui chef Cătălin Scărlătescu. Cel mai gustos și rapid desert