Rețetă de prăjitură cu bulion a lui chef Cătălin Scărlătescu. Cel mai gustos și rapid desert
Publicat pe 29.01.2022 la 14:19 Actualizat pe 29.01.2022 la 14:19
Weekend-ul a sosit, așa că dacă vrei să te delectezi cu preparate delicioase, noi avem rețeta maestrului bucătar, Cătălin Scărlătescu. Un desert delicios și ușor de preparat. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de prăjitură cu bulion a lui Cătălin Scărlătescu
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai îndrăgiți și apreciați bucătari de la noi din țară. Aceasta a pregătit un desert ca la carte, din caietul bunicii sale. Dacă vrei să-i răsfeți pe musafiri cu un preparat delicios, noi îți oferim rețeta de prăjitură cu bulion a lui Chef Scărlătescu.
Rețetă de prăjitură cu bulion a lui Cătălin Scărlătescu
Ingrediente:
Pentru blat:
- o cană de zahăr
- o cană de suc de roşii
- o cană de ulei
- un plic de amoniac pentru prăjituri
- făină cât încape
Pentru umplutură:
- jumătate de kilogram de rahat de portocale su de lămâie
- un sfert de margarină de prăjituri
- o lămâie
- o portocală
- magiun
- nuci
Mod de preparare:
Puneți cana de zahăr, cans de suc de roşii, cana de ulei, plicul de amoniac pentru prăjituri, făină cât încape. Amestecaţi toate astea din care trebuie să iasă o cocă pe care o împărţiţi în trei. Cele trei bucăţi le întinzi cu făcăleţul cât să încapă pe dosul tăvii şi aşa le coaceţi, pe dosul tăvii în cuptorul de la aragaz.
Pentru umplutură puneți jumătate de kil de rahat de portocale sau de lămâie, un sfert de margarină de prăjituri, o portocală, o lămâie, magiun, nuci. Radeţi coaja de la lămâie şi de la portocală, după care le stoarceţi de zeamă. Daţi rahatul prin maşina de tocat, mai băgaţi în el margarină, răzătura de coji, sucul de portocale şi amestecaţi bine de tot. Mai turnaţi şi din sucul de lămâie, aşa, cam după gust.
Toată veselia asta trebuie să ajungă pentru un strat, iar al doilea este din magiun. Nucile se pisează măricel şi se coc la cuptor la foc mic pân devin crocante şi le amestecaţi doar în compoziţia de magiun. Foarte important este ca prăjitura să stea o noapte în frigider. Restul ştiţi, o foaie, un strat, o foaie alt strat. Poftă bună!
Citește și: Rețetă pentru weekend. Cheesecake cu căpșuni. Cel mai rapid și delicios desert