Rețetă supă de roșii cu lapte de cocos. Un preparat inedit, perfect pentru zilele călduroase de vară
Redacția SpyNews.ro vă propune o rețetă reconfortantă și ușoară de supă de roșii. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar timpul de pregătire nu e deloc unul îndelungat.
- Cea mai bună supă de roșii
- Un preparat inedit, perfect pentru zilele călduroase de vară
Această supă de roșii a cărei rețetă o veți descoperi în rândurile de mai jos creează dependență. Nici nu îți dai seama că este un preparat vegan, deoarece este atât de cremos, aromat și perfect pentru zilele toride de vară.
Rețetă supă de roșii cu lapte de cocos
Ingrediente:
1 ceapă
3 linguri ulei de măsline
3 căței de usturoi
5-6 cm ghimbir
½ linguriță fulgi de ardei iute
2 cutii roșii din conservă
2 căni supă de legume sau apă
1 cană lapte de cocos integral, la conservă
sare și piper, după gust
coriandru proaspăt
Mod de preparare:
- pune ceapa și usturoiul la călit, în puțin ulei de măsline și lasă-le la foc mic până când devin moi.
- adaugă apoi ghimbirul tăiat mărunt și mai lasă un minut la gătit.
- adaugă roșiile din conservă, apa, fulgii de ardei iute, și lasă totul să fiarbă la foc mediu 10-15 minute.
- condimentează cu sare și piper.
- oprește apoi focul și adaugă laptele de cocos.
- cu ajutorul unui blender, mixează supa până devine fină și cremoasă și servește-o fierbinte, garnisită cu puțin lapte de cocos și coriandru proaspăt.