Rețetă tobă de casă. Un preparat tradițional, care se face foarte ușor
Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii care păstrează cu sfințenie tradiția nu concep masa de Crăciun și Revelion fără mâncărurile specifice acestei perioade. Toba de casă este nelipsită din meniul oamenilor, mai ales în această perioadă. Iată cum puteți pregăti o tobă de casă ca la carte.
- Cum se prepară toba de casă
- Secretul pentru un preparat tradițional ca la carte
Toba de casă este un preparat tradițional. O făceau bunicii și părinții noștri și în fiecare an, de sărbătorile de iarnă, această mâncare este nelipsită de pe mesele românilor.
Rețetă tobă de casă
Ingrediente:
- 1 cap întreg de porc
- rinichii
- inima
- câteva bucăţi şorici
- 3 foi dafin
- 2 lingurite boabe de piper
- piper măcinat
- sare
- 1 stomac de porc
- 2 linguri oţet
Mod de preparare:
- capul de porc se pârleşte bine, se curăţă şi se taie.
-se procedeazp la fel și cu celelalte ingrediente.
-apoi, se pun toate ingredientele într-un vas mare cu apă rece şi oţet şi se lasă aşa timp de 30 de minute, iar apoi se mai trec încă o dată pe sub un jet de apă rece.
- se aşază la foc toate ingredientele pentru toba de casa într-o oală suficient de mare, de aproximativ 7 litri și se lasă să dea în clocot. Apoi se ia spuma şi se adaugă sarea, foile de dafin şi piperul boabe.
- se lasă la fiert în jur de 2 ore, timp în care şi stomacul porcului se pune în apă rece cu oţet. După ce toată carnea a fiert, se taie bucăţele mici care se amestecă cu sare, piper măcinat şi puţină zeamă în care au fiert. Se pune amestecul în stomacul curăţat, se coase, se fac câteva găuri cu o andrea şi se pune din nou la fiert în apa în care au fiert iniţial ingredientele. Se lasă aproximativ 30 de minute.
- După acest timp, se scoate toba de porc pe un suport de lemn şi se aşază deasupra alt suport de lemn peste care se aşază greutăţi. Toba de casa se lasă să se răcească aşa până a doua zi.