Rețetă tort de citrice cu zmeură și mure. Un desert delicios, fără coacere
A venit vara și temperaturile sunt în continuă creștere, așa că un desert fresh e numai bun pentru zilele călduroase. Mai mult, acest tort de citrice cu zmeură și mure nu necesită coacere. Este o rețetă extrem de ușoară și rapidă și nici nu trebuie să folosești cuptorul.
- Rețetă tort de citrice cu zmeură și mure
- Un desert delicios, fără coacere
Tortul de citrice cu zmeură și mure, fără coacere, este ideal pentru zilele toride de vară! Este un desert răcoritor, dulce, sănătos, vegan și fără gluten!
Ingrediente:
Pentru blat aveți nevoie de:
- 125-150g biscuiți
- 4-5 Linguri ulei de cocos
Pentru cremă aveți nevoie de:
- 2 grapefruits, curățați de coajă
- 1 portocală, curățată de coajă
- 3 banane mari coapte sau 2 avocado moi si copți, la alegere.
- 4-5 Linguri pudră de stevia - sau orice alt îndulcitor la alegere
- 3 Linguri tarate de psyllium
- 1 linguriță esență de vanilie
- 125g mix de mure și zmeură
Mod de preparare:
Tapetează fundul unei forme de tort cu pereții detașabili cu folie de plastic.
Pune biscuiții în robotul de bucătărie. Adaugă untul topit. Mixează până devin pesmet.
Pune compoziția în formă de tort. Întinde-o uniform pentru a forma blatul. Untul se va solidifica la rece și va fi perfect.
Decojește grapefruitul și portocala. Îndepărtează și cojile albe și transparente de la interior. Trebuie să rămână doar pulpa.
Adaugă pulpa de citrice în robotul de bucătărie, alături de banane/avocado, taratele de psyllium, îndulcitor și esență de vanilie. Procesează până devin cremoase.
Toarnă jumătate din cantitate în formă de tort. Adaugă jumătate din cana cu fructe. Toarnă și restul de cremă și întinde-o uniform.
Decoreazaă cu restul de zmeură și mure.
Pune tortul la congelator pentru 1-2 ore, iar apoi mută-l la frigider să se dezghețe aprox. 1 oră. Nu îl servi congelat!
Citește și Rețetă de șarlotă cu mere. Un desert minunat pentru toată lumea