Rețetă de șarlotă cu mere. Un desert minunat pentru toată lumea
Publicat pe 25.06.2022 la 12:34 Actualizat pe 25.06.2022 la 12:34
Șarlota cu mere este un desert extrem de delicios pe care cu siguranță l-ați mâncat făcut de către bunica. Este o prăjitură care se prepară foarte simplu și rapid, iar gustul este extrem de bun. Nu este nimic complicat sau sofisticat la această rețetă, motiv pentru care merită încercată. Iată cum se prepară această rețetă.
- Șarlotă cu mere
- Ingrediente și mod de preparare
Șarlota de mere este un desert tradițional și foarte gustos. Această rețetă o poți pregăti atât vara, cât și iarna, deoarece merele se găsesc în orice anotimp, iar acest lucru constituie un avantaj. Aroma intensă de mere a acestui desert te va face să te îndrăgostești de el. Este o rețetă extrem de gustoasă fi foarte simplă. Cum se prepară.
Ingrediente
1 kg mere
100 g unt
200 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
80 g stafide
30 pișcoturi
5 linguri de rom
Pentru ornat
2 mere
50 g unt
10 cuburi de zahăr
5-6 caramele cu lapte
Mod de preparare
Înmoi stafidele în 20 ml rom diluat. Cureți merele și le tai cubulețe. Le călești 3 minute, la foc iute, în 80 g unt încins. Adaugi zahărul pudră și pe cel vanilinat și stafidele cu romul și fierbi totul ¼ oră. Cu untul rămas, ungi o formă rotundă. Înmoi repede pișcoturile în romul rămas, diluat cu 100 ml apă și tapetezi cu ele pereții și baza formei. Umpli forma cu straturi de mere și pișcoturi, terminând cu un strat de pișcoturi. Acoperi forma cu o farfurie și dai la frigider până a doua zi. Cureți merele pentru decor, le tai rondele și le călești în unt, 3 minute pe fiecare parte. Caramelizezi zahărul în tigaia cu unt și caramele.