Rețetă tradițională de clătite pufoase. Combinația de arome care îți aduce aminte de copilărie
Clătitele sunt desertul copilăriei și nimic nu te face să te simți mai nostalgic decât aroma pe care o aveau când le găteau buncicile sau mama ta. Erau fine, pufoase și aveau o aromă unică. Rețeta s-a schimbat de multe ori de atunci, însă noi ți-o prezentăm pe cea tradițională, pe care o căutai de mult timp!
- Rețetă tradițională de clătite delicioase
- Ce pui în aluat să fie pufoase
Este cel mai delicios desert pe care îl mâncai în copilărie și indiferent de preparatele care au apărut acum, au rămas preferatele multor oameni.
Clătitele pufoase și delicioase sunt favoritele tuturor, iar vestea bună este că sunt foarte ușor de gătit, dacă știi exact ce trebuie să faci. Noi îți dezvăluim secretele gospodinelor, care gătesc clătite tradiționale.
Rețetă tradițională de clătite pufoase
De cele mai multe ori, clătitele au cocoloașe, puncte de arsuri sau nu au gustul de care îți amintești de atât de mulți ani. Pentru acest lucru este important să respecți câțiva pași importanți, dar mai ales cantitățile exacte. Acestea vor ieși exact așa cum ai visat, iar cele umplute cu gem vor cuceri întreaga familie.
Ingrediente
- 5 căni de lapte
- 2 linguri de unt topit
- 4 linguri de ulei
- 4 ouă
- 1 linguriță de sare
- 20 de grame de drojdie
- 3 căni de făină
Mod de preparare
Modul de preparare este mai simplu decât credeai. Se separă gălbenușurile și albușurile, iar bolul cu albușurile trebuie băgate la frigider. Între timp, se adaugă un sfert din cantitatea de lapte, zahărul, drojdia, gălbenușurile și untul topit și se amestecă cu un tel, până se încorporează. Apoi se adaugă treptat sarea și făina.
În aceeași compoziție se adaugă și uleiul și albușurile spumă. Din amestec se ia cu un polonic o cantitate potrivită pentru câte o clătită și se adaugă într-o tigaie cu ulei încins. Acestea se prăjesc câteva minute pe fiecare parte, iar apoi se pot servi.
Secretul pentru a nu se lipi clătitele
O problemă cu care se confruntă multe persoane este lipirea clătitelor de tigaie. Ei bine, dacă vrei ca acest lucru să nu se mai întâmple, trebuie să adaugi cantitatea potrivită de făină, în raport cu celelalte cantități ale ingredientelor.