Câtă făină se pune la clătite, de fapt. Secretul gospodinelor adevărate ca să nu se lipească
Publicat pe 22.10.2023 la 18:57 Actualizat pe 22.10.2023 la 18:57
Pe cât de ușor par de preparat clătitele, pe atât de multe bătăi de cap pot da gospodinelor care nu cunosc întocmai cantitatea de făină necesară compoziției. Și, pentru că în momentul realizării acestora foarte multe gospodine întâmpină dificultăți, fie se lipsesc sau fie nu ies suficient de pufoase, pentru a preveni astfel de incidente trebuie să avem grijă la cantitatea de făină folosită. Iată câtă făină se pune la clătite, de fapt!
- Câtă făină se pune la clătite
- Doar aşa nu vor lipi şi vor ieşi pufoase
Cine nu adoră clătitele? Nu există persoană care să nu fii încercat măcar o dată în viață acest deșert. Preparat într-o mulțime de forme și după o mulțime de rețete, care mai de care mai apetisante, clătitele reprezintă un desert extrem de cunoscut în diferite colțuri ale lumii.
Servite la micul dejun sau chiar pe post de gustare, americane sau proteice, clătitele aduc plusul de energie.
Câtă făină se pune la clătite
Așadar, pentru a veni în ajutorul celor mai multe gospodine, bucătarii au dezvăluit secretul clătitelor pufoase și lipsite de cocoloașe. În acest fel, în cazul în care vrem să obținem compoziția perfectă este necesar ca din aceasta să nu lipsească apa minerală.
Mai mult decât atât, dacă vreți să realizați o porție medie de clătite, atunci veți avea de 400 de grame de făină. și, este important să cernem făina înainte de o folosi. În total, este vorba de 4 linguri de făină.
Ingrediente
- 4 ouă;
- 600 de gr de iaurt;
- 40 gr de unt;
- 300 ml apă minerală;
- 50 gr de zahăr;
- 5 gr de sare;
- 400 gr de făină;
- esență de vanilie sau portocală, în funcție de preferințe;
- ulei.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de aluat de clătite, trebuie ca peste făină, să adăugăm untul topit. Apoi, după ce amestecăm cele două ingrediente, trebuie să punem iaurtul dar și apa minerală.
În continuare, peste acestea se adaugă restul de făină și amestecați până când obțineți o compoziție omogenă.
După care, pentru un plus de aromă și de savoare puteți adăuga aromele voastre preferate. Trebuie să știți că foarte mulți sunt cei care optează pentru adăugarea unei coji de lămâie.
În ultimul rând, se mai adaugă ouălele și puțin ulei și amestecați bine pânâ când compoziția se omogenizează.
CITEȘTE ȘI: Câtă drojdie proaspătă se pune la 1 kg de făină. Secretul celor mai pricepute gospodine