Salată de icre cu griș. O rețetă simplă pentru un preparat delicios
O variantă perfectă pentru momentele când doriți o gustare rapidă este salata de icre cu griș. Este un preparat care se face după o rețetă foarte simplă și rapidă, dar rezultatul este delicios.
- Cea mai bunăă salată de icre
- Rețeta este foarte simplă
Pentru fanii preparatelor din zona pescărească, salata de icre cu griș este o opțiune demnă de luat în calcul. Pentru că se face după o rețetă simplă, salata de icre cu griș este un preparat rapid și reprezintă o gustare perfectă pentru zilele de vară.
Rețetă de salată de icre cu griș
Ingrediente
- 100 gr icre (de crap sau hering, proaspete sau sărate),
- 100 gr griș,
- 300 ml ulei,
- o ceapă roșie(sau albă) tocată fin,
- zeama de la jumătate de lămâie,
- 2-3 linguri de apă minerală
Mod de preparare pentru salata de icre cu griș
Pentru salata de icre cu griș, se pune la fiert grişul și se lasă până devine o pastă fină. Când e gata, se lasă la răcit.
Dacă icrele sunt proaspete, trebuie să adăugați sare peste ele, după gust. Dacă folosiți icre sărate cumpărate din comerț, trebuie să le țineți înainte la desărat într-un bol cu apă, iar peste ele puneți 2 felii de pâine. Se țin în apă cam 3-4 ore înainte de preparare.
Grițul fiert și răcit se pune într-un blender, apoi se adaugă icrele și se blenduiesc circa 2-3 minute. După ce s-au pasat bine, se încorporează ușor uleiul, zeama de lămâie și apa minerală, apoi se continuă blenduirea până se obține consistența dorită.
Uleiul se toarnă cu răbdare, puţin câte puţin, pentru a nu se tăia salata. După ce obținem consistența dorită a icrelor, se adaugă ceapa tocată foarte mărunt. Salata de icre se decorează cu frunze de mărar sau măsline negre și se servește rece.