Rețetă de pui piccata. Un preparat italian gata în 30 de minute
Publicat pe 20.05.2022 la 20:34 Actualizat pe 20.05.2022 la 20:34
Nu ai nicio idee ce să mai gătești pentru cei dragi? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de pui piccata, un preparat delicios pentru acest sezon. Este o mâncare gata în doar 30 de minute! Este populară în restaurantele din Italia și trebuie neapărat să o încerci și tu!
- Pui piccata - preparat italian
- O rețetă gata în doar 30 de minute
Rețeta de pui piccata este o alegere rapidă, savuroasă și deloc costisitoare. Are un aspect plăcut, un gust cu adevărat delicios și o puteți găti mereu pentru cei dragi. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
-2 bucăți mari de piept de pui dezosat
-1 lingură de ulei de măsline
-1 lingură cu vârf de unt
-1 cățel de usturoi tocat
-2 linguri de roșii uscate tocate
-2 linguri de vin alb
-zeama de la o lămâie
-220 ml de supă de pui
-2 linguri de capere
-2 linguri de unt
-110 ml de smântână pentru gătit
-3 linguri de făină
-sare
-piper
-pătrunjel tocat și o lămâie (opțional pentru decorare)
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui în doua, transversal și se bate ca la șnițele, apoi se asezonează cu sare și piper. Se dă puiul prin făină și se scutură excesul. Încingeți o tigaie mai mare în care turnați uleiul de măsline și topiți untul, iar când sfârâie adăugați și bucățile de pui. Sotați puiul pe fiecare parte, apoi scoateți-l într-un bol și țineți-l cald.
Adăugați vin în bolul în care ați făcut puiul și amestecați cu ce a rămas după scoaterea cărnii. Adăugați încep supa de pui, caperele, zeama de la lămâie și roșiile uscate. Aduceți sosul la fiert și amestecați ușor. Adăugați și smântână și lingurile de unt, apoi asezonați după gust. Amestecați ușor și adăugați puiul, apoi presărați deasupra pătrunjelul și feliile de lămâie. În Italia, acest pui se servește alături de paste.
Citește și: Pulpe de gâscă în vin fiert cu piure de cartofi și conopidă. Rețetă nemțească