Sfoară în țară. Cea mai simplă rețetă cu piept de pui
Publicat pe 07.04.2022 la 23:48 Actualizat pe 07.04.2022 la 23:48
Rețeta aceasta de piept de pui cu cartofi este foarte simplă și extrem de gustoasă. Poate te gândești că nu este nimic special la ea, dar te înșeli. Se prepară foarte repede și va cucerii fiecare membru al familiei.
- Această rețetă de piept de pui cu cartofi este extrem de bună
- Cum se prepară
Gustul puiului condimentat este cu siguranță preferatul tuturor. Dacă nu știi ce să gătești pentru cină sau prânz, noi îți venim în ajutor cu o nouă rețetă de piept de pui. Diversificând mereu meniul nu îți vei plictisi niciodată familia. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie.
Ingrediente
Piept de pui condimentat, gata de gătit
Cartofi noi, în coajă, bine spălați
O linguriță de ulei de măsline
Trei lingurițe de unt topit
Cinci căței de usturoi, zdrobiți
Pătrunjel tocat mărunt
Condimente precum rozmarin, oregano, sare și piper
Ardei picanți, tocați mărunt
Mod de preparare
Cartofii se fierb într-o oală, cu sare, dar nu mai mult de opt minute. Într-o tigaie încinsă se pune untul la topit și se adaugă cartofii fierți, amestecându-i până se rumenesc. Se adaugă condimentele și jumătate din pătrunjelul tocat, apoi pune-i de-o parte până este gata puiul. În aceeași tigaie, adaugă restul de unt, și gătește pieptul de pui, câte un minut pe fiecare parte, adaugă condimentele și pătrunjelul tocat. După ce carnea este gătită, adaugă din nou cartofii și amestecă. Se servește imediat cu puțin chilli sau parmezan, după gust. Poftă bună!