Vinete cu mozzarella în sos de roșii. Rețeta ideală pentru pofticioși
Publicat pe 07.04.2022 la 20:42 Actualizat pe 07.04.2022 la 20:44
Această rețetă este perfectă pentru vară, dar și pentru cei care vor să își mențină silueta. Se prepară foarte simplu și rapid. Poate nu o să îți vină să crezi, dar are doar cinci ingrediente. Are un gust intens de mozzarela și cu siguranță te vei îndrăgosti de această rețetă.
- Rețeta de vinete cu mozzarela și sos de roșii este absolut genială
- Iată cum se prepară
Rețeta de vinete cu mozzarela în sos de roșii este absolut delicioasă și va cuceri orice pretențios referitor la alegerile culinare. Are doar cinci ingrediente și se prepară simplu și rapid. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie.
Ingrediente
2 vinete
250 g mozzarella
1 cană de pesmet
1 borcan Sos de roșii cu busuioc
pătrunjel verde tocat.
sare si piper.
Mod de preparare
Se spală vinetele apoi se taie felii. Presărați-le cu puțină sare și lăsați-le să se scurgă de zeamă 15 minute. Felii de vinete se dau individual prin pesmet pe ambele părți. Se stropește o tavă cu ulei, apoi se așază vinetele și se coc pentru 20 de minute. După primele 10 minute se întorc pe partea cealaltă. După ce sunt coapte bine, se scot din tavă și se pun de-o parte. În aceeași tavă, se pun sosul de roșii cu busuiocul, apoi se aranjează un strat de vinete, unul de mozzarela rasă, suc de roșii, vinete și iar mozzarela. În total trebuie să aveți două straturi de vinete, două de mozzarella și două de sos de roșii. Deasupra presărați pătrunjel verde tocat mărunt.