Pulpe de gâscă în vin fiert cu piure de cartofi și conopidă. Rețetă nemțească
Publicat pe 20.05.2022 la 18:44 Actualizat pe 20.05.2022 la 18:44
Această rețetă este una rafinată și extrem de delicioasă. Este un preparat nemțesc care necesită răbdare, dar se merită. Carnea fragedă de gâscă în combinație cu piureul este o explozie de gust pe cerul gurii. Iată cum se prepară și care sunt ingredientele necesare.
- Pulpe de gâscă în vin fiert cu piure de cartofi și conopidă
- Rețetă nemțească delicioasă
Rețeta de pulpe de gâscă în vin fiert cu piure de cartofi și conopidă este una nemțească, foarte apreciată de acest popor. Este extrem de apreciată și populară în Germania li trebuie încercată măcar o dată în viață.
Ingrediente
4 pulpe de gâscă
Sare, piper
2 linguri ulei vegetal
2 cepe
2 rămurele de pelin și cimbru
400 ml supă de gâscă
200 ml vin fiert
500 g cartofi dulci
300 g conopidă
2 linguri mix de ierburi tocate (cimbru, rozmarin, pelin)
3-4 agent de îngroșare negru
100 ml smântână
1-2 vârfuri de cuțit nucșoară măcinată
Mod de preparare
Pulpele de gâscă se spală, se usucă prin tamponare, se condimentează cu sare și piper și se prăjesc în ulei încins, într-o tigaie neaderentă, pe toate părțile. Cepele se curăță, se taie cubulețe, se adaugă rămurelele și se prăjesc de asemenea. Se toarnă supa și vinul fiert, se dau în clocot și se fierb la foc mic, cu capac, aprox. 90 de minute. Cartofii dulci se curăță, spală și taie cuburi. Conopida se curăță, se spală, se taie în sferturi, se dă în clocot cu cartofii dulci, în apă sărată, și se fierb cu capac aprox. 25-30 minute. Se scot pulpele de gâscă, pe așază într-o tavă, se ung cu apă cu sare și se coc, în cuptorul încins, la 220°C căldura din partea superioară a cuptorului, timp de aprox. 10-15 minute, până devine pielea crocantă. Se degresează sosul lăsat de pulpele de gâscă, se rafinează cu ierburi, se îngroașă cu agentul de îngroșare și se condimentează cu sare și piper. Se bate ușor smântâna. Se strecoară cartofii dulci și conopida, se pasează mare și se încorporează smântâna. Piureul se condimentează cu sare, piper și nucșoară, se așază cu pulpele de gâscă și sos pe farfurie și se servește. Poftă bună!