Sărățele cu cașcaval și chimen. O rețetă simplă pentru o gustare fragedă și delicioasă
Sărățelele sunt una dintre gustările preferate ale copilăriei pentru mulți români. Partea cea mai bună este că sunt foarte simplu de preparat și pot fi făcute cu ușurință acasă. Iată o rețetă de sărățele cu cașcaval și chimen care va fi pe placul tuturor!
- Cele mai bune sărățele cu cașcaval!
- Rețetă ușor de făcut acasă.
Cauți o rețetă simplă pentru o gustare sărată perfectă? Sărățelele cu cașcaval și chimen sunt o variantă perfectă pentru tine. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, iar prepararea este foarte simplă și nu durează mult timp.
Rețetă de sărățele cu cașcaval și chimen
Ingrediente
Aluat
- 350 de grame de făină
- 1 linguriță rasă praf de copt
- 1 linguriță de sare
- 100 g unt rece tăiat în cuburi
- 100 g cașcaval dat pe răzătoare fină
- 100 g smântână fermentată cu 20 - 25% grăsime
- un ou mare
Decor
- un ou bătut
- semințe de chimen sau mac/susan, după preferințe
Mod de preparare
Se cerne făina cu praful de copt și sarea. Se adugă untul și se mixează până se obține un amestec nisipos. Se adaugă oul, apoi smântâna și la sfârșit se pune cașcavalul. După ce aluatul a devenit elastic și nelipicios se înfășoară în folie alimentară și se pune la frigider pentru cel puțin o oră.
Cuptorul se încinge la 175- 180 de grade. Se pregătesc două tăvi de aragaz și se tapetează cu hârtie de copt. Aluatul se scoate de la frigider și se întinde pe masa pudrată cu puțină făină. Foaia trebuie să aibă cca 5 mm grosime.
Foaia se decupează în bețișoare cu lungimea de 8-10 cm și lățimea de 1 cm. Se așează în tavă la o distanță de aproximativ 3 mm unele de celelalte. După ce le-ați așezat pe toate în tavă, le ungeți cu ou, presărați semințele și le dați la cuptor circa 15 minute sau până când observați că sunt rumenite frumos.
Când sunt gata, se scot și se la să la răcit. Apoi, sărățelele delicioase se vor păstra într-un recipient etanș, din plastic sau metal. Astfel, vor rămâne fragede și crocante.