Secretele lui Radu Anton Roman pentru a pune cea mai bună varză murată. Trucul pe care puțini îl știu
Dacă vrei să prepari cea mai bună varză murată pentru anotimpul rece, noi îți prezentăm rețeta lui Radu Anton Roman. Gospodinele au învățat pas cu pas cum sa acrească varza pentru iarnă, dar și ingredientele de care au nevoie. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Cum să prepari cea mai bună varză murată
- Iată care sunt secretele lui Radu Anton Roman!
Gospodinele se pregătesc să prepare cele mai delicioase preparate pentru anotimpul rece. Dacă vrei sa afli și tu secretul lui Radu Anton Roman pentru o varză murată delicioasă, noi îți prezentăm pașii pe care trebuie să-i urmezi.
Secretele lui Radu Anton Roman pentru a pune cea mai bună varză murată
Ingrediente:
- Verze, câte încap în putinică (în jur de 20-25)
- 20 crengi de mărar uscat
- 10 rădăcini hrean
- 10 legături cimbru uscat
- 1 pahar piper boabe
- 4-5 pumni boabe de porumb
- 3-4 gutui galbene
- sare, în jur de 1,5 kilogram, grunjoasă.
Mod de preparare:
Varza trebuie lăsată 15 zile afară pentru a o bate bruma și pentru a fi fragedă. Butoiul se opărește și se lasă o zi cu apă și var nestins, 1 kg, ca să se curețe. Se spală iarăși în câteva ape clocotite, iar capacul se opărește bine. Pe fundul butoiului se presară mai întâi un strat de sare, foi de varză, cimbru, mărar, boabe de porumb și câteva felii de gutui pun. Căpățânile de varză se curăță de foi și se scobesc pe cocean, apoi se îndeasă bine cu oceanul de sus.
Se pune sare pe fiecare varză și se potrivesc rădăcinile cu mărar, porumb, hrean, cimbru, piper felii de gutuie și se pun apoi verzele și tot așa strat după strat până când butoiul se umple. Se pun crenguțele de mărar, iar pe ultimul strat se pune sare și se potrivește capacul.
Acoperim butoiul cu o cârpă curată și lăsăm o zi și o noapte, iar după ceva timp mai adăugăm apă fiartă și răcită. După o săptămână se golește butoiul și se vântură zeama, iar mai apoi se gustă zeama se potrivește cu sare și se mai adaugă sare. La două săptămâni se mai pritocește pentru a se acri și tot așa în jur de 10-20 de zile. Varză poate fi reparată deja după trei săptămâni.