Secretul celor mai bune lipii din hrișcă verde! Conțin mai multe fibre și proteine decât te așteptai. Cu ce poți să le mănânci
Publicat pe 11.03.2025 la 13:46 Actualizat pe 11.03.2025 la 14:01
Lipiile din hrișcă sunt mult mai delicioase decât cele din comerț și sunt mult mai sănătoase. Conțin mai multe fibre și proteine decât te așteptai, astfel că sunt o gustare perfectă pentru micul dejun. Iată cu ce poșți să le mănânci!
- Cum gătești cele mai bune lipii de hrișcă
- Au o mulțime de proteine și fibre
Nutriționiștii recomandă consumul de lipii în loc de pâine la micul dejun. Fibrele și proteinele sunt foarte utile pentru sănătate încă de la primele ore ale dimineții, iar lipiile de hrișcă sunt perfecte pentru prima masă a zilei.
Rețetă de lipii cu hrișcă verde
În comerț se găsesc o mulțime de tipuri de lipii, dar nu toate pot fi pe placul tău. Unele au o textură tare și se rup prea repede, iar altele pot fi prea scumpe. Dacă îți dorești să te bucuri de cele mai delicioase lipii, trebuie să încerci neapărat această rețetă delicioasă. Datorită ingredientelor pe care le conțin, aceste lipii au un conținut mare de fibre și proteine.
Ingrediente
110 ml apă plată
Sare
100 grame de hrișcă
o lingură de ulei de măsline
Mod de preparare
Se spală hrișca foarte bine cu o zi înainte să gătești lipiile și se lasă la hidratat peste noapte. Dimineața se clătește hrișca și se scurge foarte bine de apă. Se bagă hrișca în blender, se adaugă apă și ulei de măsline și se transformă într-o cremă. Se pune câte o lingură din amestec în tigaie de clătite și se prăjește pe a,bele părți până se rumenesc. Lipiile nu trebuie să fie ținute prea mult pe foc, pentru că vor deveni tari și se vor rupe.
Cu ce poți să le mănânci
Lipiile se mănâncă cu șuncă de pui, cremă de brânză, roșii, castraveți sau alte legume după peferințe. De asemenea, poți să le mămânci și cu felii de avocado sau bucăți din omletă. Pentru un plus de aromă și beneficii poți să adaugi și frunze de rucola.