Rețeta de lipie fără drojdie. Se face foarte rapid și simplu
Publicat pe 11.11.2021 la 22:16 Actualizat pe 11.11.2021 la 22:16
Ești în căutarea unei rețete simple și rapide pentru lipii gustoase? Dacă da, atunci ai nimerit unde trebuia, căci mai jos te învățăm în doi pași și cu câteva ingrediente cum să prepari lipii fără drojdie, pe tigaia încinsă, cu sau fără iaurt.
- Cu patru ingrediente la îndemâna oricui poți face cea mai gustoasă lipie.
- În mai puțin de o oră poți face o porție de lipii.
Lipiile pot fi simple sau umplute cu legume sau sosuri, chiar și cu carne, dar acum vorbim despre rețetele simple, rapide, simplu și ușor de făcut.
Rețetă clasică de lipie la tigaie fără drojdie
Vrei să faci pâine în casă, dar să nu folosești drojdie și să nu stai mult în bucătărie. Atunci rețeta clasică de lipie la tigaie fără drojdie este ceea ce ai nevoie. Așa că mai jos ți-am spus noi de ce ingrediete ai nevoie, dar și cum să prepari repede pâinici simple și gustoase.
Ingrediente
500 g făină
250 ml apă
8 g sare
25 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Într-un bol se pune făina, sarea, apa și uleiul și se amestecă până când se obține un aluat neted și nelipicios. După care aluatul se face în formă de bilă, se învelește în folie de plastic și se lasă 30 de minute la dospit.
Aluatul obținut se întinde apoi pe masa unsă cu ulei, se taie în bucăți mai mici și rând pe rând, fiecare bucată se întinde cu mâna sau cu sucitorul. După care se pune o tigaie cu fundul gros la încins, fără ulei, iar când este caldă se pune lipia timp de maxim două minute, la foc mediu, tip în care o învârțiti de pe o parte pe alta cu o paletă.
Lipie fără drojdie cu iaurt
Lipia la tigaie fără drojdie este simplu și rapid de făcut, dar la rețeta clasică se mai pot adăuga și alte ingrediente, de la brânză, iaurt, smântână ori cașcaval. Noi acum te învățăm mai jos cum să prepari o lipie cu iaut, fără drojdie, la tigaie.
Ingrediente
250 g iaurt natur
300 g făină Pambac
4 g sare
4 g praf de copt
Mod de preparare
Pentru a face aluatul puneți toate ingredientele de mai sus într-un bol, amestecați bine, apoi frământați cu mâna și lăsați la dospit timp de 15 minute.
Apoi cu sucitorul și puțină făină întindeți bine bucățile de aluat, tăiate în prealabil, iar după ce tigaia este încinsă, puneți lipia și lăsați-o pe fiecare parte câte un minut.