Supă cremă de ardei copți. Trei rețete pe care trebuie să le încerci
Supa cremă este un preparat sățios și simplu de făcut, chiar mai simplu decât supele clasice. Este o alegere bună pentru că variantele sunt nenumărate, sănătoase, dar și delicioase. Totuși, printre cele mai gustoase se regăsește supa cremă de ardei copți, care poate fi, la rândul ei, de mai multe feluri.
- Trei rețete de supă cremă de ardei copți.
- Preparate neașteptat de gustoase.
Dacă vrei să gătești ceva sănătos și delicios pentru familia ta, dar nu ai prea mult timp la dispoziție, supa cremă de ardei copți este alegerea perfectă. Este un preparat plin de savoare atunci când conține ingredientele potrivite și, astfel, poate fi pe gustul oricui.
Mai jos vă prezentăm trei rețete de supă cremă cu ardei copți care vă vor fi foarte la îndemână, una dintre ele fiind ceea ce vă lipșește în zilele de post.
Supă cremă de ardei copți - cea mai simplă rețetă
Ingrediente
- 350 g ardei roșii mari
- 2 morcovi
- 1 bucățică țelină
- 2 căței usturoi
- o ceapă medie
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare, piper
- 2 frunze dafin
- 2 linguri ulei
- crutoane - pentru servit
- lapte de cocos - opțional
Mod de preparare
Se vor coace ardeii pe plită sau la cuptor până se rumenesc bine de tot. Se curăță de cojă și de semințe și se mărunțesc cu un cuțit
Se căleste ceapa mărunțită cu morcovii tăiați grosier, țelina tăiata bucăți și usturoiul feliat. Apoi, se adaugă restul de ingrediente, inclusiv foile de dafin. Se toarna cca 2 L apa și aduce supa-crema de ardei la punctul de fierbere, la foc mare.
După, se dă focul mic și se pune capacul peste supa-crema de ardei. Legumele se lasă la fiert pentru 20 de minute, pana ce se pot pătrunde foarte ușor cu furculița, apoi apoi se scot foile de dafin.
La final, se mixează legumele cu un mixer vertical, până ce vei obține o cremă fină. Supa-cremă de ardei se servește cu crutoane și cu lapte de cocos, dacă ții post.
Supă cremă de ardei copți cu brânză
Ingrediente
- 4 ardei kapia
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă roșie mică
- 250 gr sos de roșii
- 10 gr chimion
- 10 gr boia afumată
- sare și piper
- fulgi de chili după gust
- 40 ml smântână
- 30 gr brânză
- 6-8 frunze de leuștean
- 40 ml vin roșu
Mod de preparare
Ardeii kapia se coc și apoi se curăță de coajă. Se călește ceapa tocată mărunt în puțin vin roșu, iar la final se adaugă și usturoiul mărunțit. Ia-le de pe foc când ambele au prins culoare.
Mărunțește bine, într-un blender, ardeii copți, ceapa și usturoiul călite. Sosul se golește într-o oală și se pune pe foc, iar când începe să fiarbă se adaugă sosul de roșii și condimentele și lasă pe foc până se întrepătrund aromele și supa se îngroașă. Dacă e nevoie, poți adăuga puțină apă.
Supa se servește cu smântână, brânză rasă și leuștean proaspăt pentru o aromă puternică.
Supă cremă de ardei copți și roșii
Ingrediente
- 1,5 kg roșii cherry
- 3-4 ardei capia, copți
- 1 rădăcină mică de țelină
- 1 cartof
- 2 cepe
- 5-6 căței de usturoi
- cimbru, busuioc și oregano
- sare și piper
- ulei de măsline
- pătrunjel verde
Mod de preparare
Roșiile cherry se spală și se lasă pe crenguțe, dacă se poate. Le lăsăm să se scurgăsau le tamponăm cu prosoape de hârtie, apoi le așezăm într-o tavă de cuptor. Stropim bine roșiile cu ulei de măsline și presărăm peste condimentele. În tavă, așezăm felii de ceapă și căței de usturoi, necurățați și dăm tava la cuptor, la 200 de grade, pentru 15 minute.
Până sunt gata, punem la fiert cartoful și țelina, curățate și tocate în cuburi. Adăugăm apă cât să fie bine acoperite ingredientele și puțină sare. Se fierb până sunt bine pătrunse și se pot pasa. Spre final de fierbere, adăugăm și feliile de ceapă coapte, din tavă. Pasăm totul ca pentru piure, apoi trecem amestecul prin sită.
Roșiile coapte se toacă mărunt împreună cu pătrunjelul și busuiocul verde. La fel de mărunt se toacă și ardeii copți și curățați. Apoi, le trecem prin blender, împreună cu cățeii de usturoi copți și curățați. Trecem totul prin sită.
La final, adăugăm piureul de țelină cu ceapă și cartof și omogenizăm supa cremă de roșii coapte. Nu uităm să asezonăm cu sare și piper, iar apoi o putem servi simplă, cu pâine prăjită, sau crutoane.