Tartă cu banane și ciocolată. Rețeta simplă pentru un desert perfect
Un desert delicios pentru orice perioadă este tarta cu banane și ciocolată. Rețeta este una extrem de simplă, iar rezultatul nu-i dezamăgește nici pe cei mai mofturoși critici. Încearc-o și tu!
- Tartă cu banane și ciocolată
- Reteta unui desert spectaculos
Tarta cu banane și ciocolată este un desert ideal pentru cei care adoră combinația dintre cele două. Dacă vrei să faci ceva mai mult decât clasicele clătite pentru invitații tăi, tarta cu ciocolată și banane este o variantă perfectă. Rețeta este foarte simplă.
Rețetă de tartă cu banane și ciocolată
Ingrediente
180 g făină
1 ou
80 g unt moale
1 vârf sare
2 linguri zahăr
1 linguriță praf de copt stins în 1 lingură zeamă de lămâie
Crema de ciocolată
1 ciocolată (100g; cu lapte sau neagră)
250 ml smântână dulce
2-3 linguri zahăr
1 linguriță vanilie
2 gălbenușuri
1-2 banane
Mod de preparare
O tavă cu diametrul de 18-20 cm se unge cu unt și se pudrează cu făină. Se încălzește cuptorul la 180˚C.
Pentru aluat, se pun toate ingredientele în robotul de bucătărie și se mixează bine.Aluatul se pune pe masa și se întinde într-o foaie rotundă, apoi se pune în tavă. Se presează ușor cu coada unei linguri aluatul pe marginile tăvi și se înțeapă cu o furculiță din loc în loc. Se dă la rece vreo 15 minute.
În lipsa robotului de bucătărie, mixați oul cu zahărul și untul, adăugați făina amestecată cu sarea și praful de copt. Frământați bine, până când aveți un aluat puțin moale și ușor de lucrat cu el.
Aluatul aranjat deja în tavă, care a stat la rece, se dă la copt timp de 20 de minute. După ce e gata, se lasă la răcit în tavă. Apoi, se mută pe o farfurie și se așează felii de banană în crusta de aluat.
Pentru cremă, se pune smântâna și ciocolata într-o cratiță pe foc mic, până se topește ciocolata. Se bat gălbenușurile cu zahărul și vanilia, iar amestecul se adaugă în ciocolata topită. Se amestecă rapid pentru a nu se închega gălbenușurile. Pentru a se îngroșa crema, se mai ține pe foc 5 minute, amestecând încontinuu, la foc mic. După ce are textura potrivită, se lasă la răcit.
Crema de ciocolată se toarnă peste banane și se dă la rece pentru câteva ore, după care este bună de servit.