Tartă cu brânză sărată. Rețetă simplă pentru un preparat plin de gust
Tartele sărate sunt gustări pline de savoare, iar prepararea lor poate fi extrem de simplă și rapidă. Rețeta pentru o tartă cu brânză sărată delicioasă este la îndemâna oricui și poate fi vedeta unui picnic în familie sau pur și simplu un mic dejun perfect.
- Tartă cu brânză sărată
- Rețetă în trei pași
Tarta cu brânză sărată îi mulțumește și pe cei mai duri critici culuinari, dacă este preparată urmând rețeta de mai jos. Iubitorii de brânză vor fi cuceriți instan de acest prepart, care se face foarte simplu, în trei pași.
Rețetă de tartă cu brânză sărată
Ingrediente
100 gr unt
200 gr făina
4 ouă
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 vârf de cuțit sare
3 linguri apă
600 gr telemea de vacă
300 gr cașcaval
80 gr smântână
2 lingurițe ierburi aromatice
80 gr ceapă verde
1 linguriță usturoi
Mod de preparare
Se amestecă într-un bol untul rece tăiat cubulețe cu făina, până când se obține o consisență nisipoasă. Se adaugă oul și se frământă în continuare, apoi se adaugă sarea, bicarbonatul de sodiu și la final apa. Daca mai e nevoie de apă, se mai adaugă 1-2 linguri.
Aluatul se da la frigider după ce a fost învelit într-o folie alimentară și se lasă pentru minimum 30 de minute. Dupa cele 30 de minute, aluatul se întinde într-o tavă tapetată cu unt și se dă la cuptor la 180 de grade pentru 10 minute.
Telemeaua și cașcavalul se dau pe răzătoare, se amestecă cu ceapa verde, ierburile aromatice, usturoiul uscat, 3 ouă și smântâna. Compoziția se pune în forma cu aluatul precopt și se dă tarta la cuptor la 180°C, timp de 50 de minute.