Tartă cu gutui. Rețetă unui desert perfect pentru toamnă
Tarta cu gutui este desertul perfect pentru perioada de toamnă, în special începând cu luna octombrie, când se culeg aceste fructe gustoase. Rețeta pentru preapararea acestui desert este foarte simplă, iar rezultatul va fi pe placul familiei cu siguranță.
- Tartă delicioasă cu gutui
- Desert de sezon pe placul tuturor
Dacă te pregătești pentru o toamnă în care să-ți răsfeți familia cu prăjituri de sezon, ar fi cazul să-ți notezi rețeta pentru tartă cu gutui. Va rămâne mereu printre preferatele tale, pentru că nu este greu de preparat și reușește să-i încânte și pe cei mai aspri critici.
Rețetă de tartă cu gutui
Ingrediente
Blat
230 gr făină
125 gr unt rece dar moale
1 ou
85 gr zahăr pudră
un praf de sare
coajă de la o portocală
vanilie
Umplutura
3 gutui mari
1 cană de zahăr brun plină
1 cană și jumatăte de apă
1 baton de scorțișoară
vanilie
2 floricele de anason stelat
1 linguriță zeamă de lămâie
Mod de preparare
Blatul se face foarte ușor. Tot ce trebuie să faci este să amesteci și să încorporezi bine toate ingredientele menționate pentru aluat. După ce frămânți bine totul, înfăinezi aluatul și îl pui într-o folie la rece pentru circa 30 de minute.
Gutuile se taie felii, apoi se se prepară un sirop cu apă, zahăr și aromele date. Se lasă pe foc până dă în clocolt și după se adaugă feliile de gutuie, care se mai lasă pe foc alte 15 minute. Menționăm că feliile trebuie să rămână întregi.
După ce oprim focul, scoatem gutuile cu o paletă și le separăm de sirop.
Se scoate aluatul de la rece și se întinde o foaie de tartă, care se pune apoi în forma unsă cu unt. Foaia se înțeapă cu o furculiță din loc în loc. Se adaugă gutuile care s-au făcut bucăți prima dată și după se pun cele rămase întregi. Peste ele se pune cu o lingură siropul și se ornează cu florile de anason și bețișorul de scorțișoară.
Tarta astfel preparată se dă la cuptor încins la 200 de grade, timp de 25 de minute.