Sirop de gutui, reţetă de toamnă cu multe beneficii
Publicat pe 03.09.2020 la 14:40 Actualizat pe 03.09.2020 la 14:40
Siropul de gutui se numără printre reţele pe care ar trebui să le încerci toamna aceasta. Nu doar că este foarte gustos şi poate fi servit ca atare sau alături de diferite prăjituri, dar are şi multiple beneficii.
- Reţetă sirop de gutui.
- Beneficiile siropului de gutui.
Dacă te-ai hotărât să prepare acasă siropul de gutui, iată de ce ingrediente ai nevoie şi cum trebuie să îl prepari:
Ingrediente pentru siropul de gutui
Pentru reţeta de sirop de gutui, ai nevoie de următoarele ingrediente de bază:
- 1 kg de gutui;
- 250 g de zahăr;
- 1 litru de apă.
Mod de preparare si trucuri utile
Apa se pune într-un recipient, apoi se adaugă zahărul. Se amestecă până când zahărul se dizolvă complet.
Gutuile se curăţă de coajă, li se îndepărtează sâmburii şi se taie felii de mărime medie. Se adaugă feliile abia atunci când apa începe să dea în clocot.
Dacă vrei un gust mai intens, poţi adăuga, pe lângă ingredientele iniţiale, cuişoare sau două beţe de scorţişoară.
Preparatul se ţine pe foc, până începe să se îngroaşe şi să aibă o textură lipicioasă.
Lichidul obţinut se lasă la răcit, apoi se strecoară, pentru a îndepărta bucăţile de fructe. Pune într-un borcan siropul obţinut şi depozitează-l la rece.
Ce beneficii are siropul de gutui
Siropul de gutui are mai multe beneficii, dacă este consumat. Acesta are rol antiinflamator, deoarece este bogat în vitamina C, tratează ulcerul şi ajută la tratamentul ulcerelor peptice, deoarece calmează tractul gastrointestinal şi ajută şi la scăderea tensiunii arteriale, deoarece este foarte bogat în potasiu