Tartă cu merișoare. Rețetă simplă pentru un desert cu fructe delicios
Dacă îți dorești să pui în valoare unele dintre cele mai gustoase fructe de pădure, trebuie să încerci tarta cu merișoare. Este un desert care se face după o rețetă simplă, dar la final vei putea să pui pe masă o tartă care nu are doar un aspect frumos, ci și un gust memorabil.
- Cea mai bună tartă cu merișoare
- Gustul dulce-acrișor de care ai nevoie
Chiar dacă nu obișnuiești să faci tarte, cea cu merișoare este una pe care nu vrei să o ratezi. Rețeta nu este deloc complicată, iar tarta cu merișoare are potențialul de a deveni desertul preferat al familiei tale. Urmează pașii ca la carte și vei fi mândru de rezultat!
Rețetă de tartă cu merișoare
Ingrediente
Aluat
- 250 g făină
- 1 praf de sare
- 130 g unt
- 1 ou
Cremă
- 3 gălbenuşuri
- 120 g zahăr
- 1 lingură amidon
- 1 lingură făină
- 300 ml lapte
- 50 g unt
- 1 linguriţă extract de vanilie
Topping
- 150 g merişoare congelate
- 200 g zahăr
- 1 plic gelatină
Mod de preparare
Pentru aluta, prima dată amesteci făina cu sarea şi adaugi untul rece, tăiat cubuleţe. Frămânţi cu mâna până vei avea un aluat sfărâmicios. Peste, pui oul şi omogenizezi aluatul, ca după să-l dai la rece 30 de minute.
Este momentul să încălzeşti cuptorul la 180 °C. Până se încinge, întinzi o foaie din aluat şi o aşezi într-o tavă de tartă, cu hârtie de copt, inclusiv pe margini. Peste ea pui o altă hârtie de copt, aşezi boabe de fasole uscată şi coci crusta de tartă 20-25 de minute. Când este rumenită puțin, o scoţi şi o laşi la răcit.
La prepararea cremei începi cu mixarea gălbenuşurilor cu zahărul, amidonul, făina şi extractul de vanilie. Peste amestec torni laptele rece în fir subţire, amestecând cu un tel pară, astfel încât să nu se formeze cocoloaşe. vasul cu întreaga comoziție îl pui foc şi fierbi crema până se îngroaşă, amestecând constant. Încorporezi untul și iei de pe foc, apoi acoperi cu folie de plastic, direct peste cremă, ca să nu se formeze pojghiţă. Laşi la răcit.
Merișoarele le fierbi cu zahărul, iar când încep să clocotească, dai focul la minimum şi le laşi să fiarbă până se înmoaie. Gelatina o prepari conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi o înglobezi în merişoare, amestecând până se dizolvă. Dai compoziția la răcit.
Crema de vanilie rece o torni peste crustă şi nivelezi. Apoi adaugi sosul de merişoare și dai tarta la frigider timp de minimum 2 ore. Rămâne să o decorezi apoi în funcție de preferințe.