Tocăniță de roșii cu dovlecei. O rețetă perfectă pentru prânzul în familie
În sezonul cald este bine să evităm consumul de carne grasă, iar felurile de mâncare din legume de sezon ar trebuie să fie mai mereu în dieta noastră. Astfel, rețeta de tocăniță de roșii cu dovlecei vine în ajutorul celor care caută un preparat delicios din legume. Este cea mai simplă rețetă de tocăniță!
- Rețetă simplă de tocăniță de roșii cu dovlecei
- Un preparat delicios de sezon
Cea mai simplă rețetă de tocăniță de roșii cu dovlecei este și cea mai gustoasă. În 30 de minute faci patru porții consistente și delicioase pentru familia ta, cu doar câteva ingrediente de sezon, care aduc o savoare aparte mâncării.
Cea mai simplă rețetă de tocăniță de roșii cu dovlecei
Roșiile și dovleceii sunt ”vedetele” tocăniței, dar ceapa și usturoiul fac diferența de gust la final.
Ingrediente
- 1 kg roșii
- 1 ceapă roșie
- 1 ceapă albă
- 1 dovlecel potrivit
- 50 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 7 căței de usturoi
- pătrunjel verde
Mod de preparare
În doar o jumătate de oră, vei putea pune pe masă o tocăniță de roșii cu dovlecei ca la mama acasă. Pentru început, se călește ceapa tocată mărunt într-o cratiță încăpătoare. Când ceapa a prins culoare, se adaugă roșiile tocate cubulețe și o cană cu apă. Se amestecă totul și se lasă la foc în jur de 5 minute.
Cu tocănița pe foc, se poate începe curățarea și tocarea dovlecelului. Cubulețele de dovlecel se pun peste amestecul cu roșii și se adaugă condimentele, după gust. Cratița se lasă pe foc pe foc până când s-a fiert bine dovlecelul. Se mai amestecă ocazional.
După ce se oprește focul, se adaugă și usturoiul pisat și pătrunjelul tocat mărunt - două ingrediente care dau un gust demențial tocăniței de roșii cu dovlecei.