Tort Tiramisu. Rețetă fără ouă
Tiramisu este rețeta de desert preferată de o mulțime de români. Cu atât mai mult, preparatul se află chiar și în topul preferințelor gospodinelor, datorită faptului că este un desert ușor de pregătit. Cu toate că pe internet circulă o mulțime de rețete cu care poți pregăti un delicios tort Tiramisu, în majoritatea se găsesc ouăle. Există, totuși, și o rețetă care nu include acest ingredient.
- Tort Tiramisu
- Rețetă fără ouă
Tiramisu este un desert dulce de origine italiană. Rețeta delicioasă, care se face cu pișcoturi de șampanie și cremă de mascarpone și se poate prepara în orice anotimp.
Tort Tiramisu
Ingrediente
-300 g pișcoturi;
-400 ml cafea espreso;
-3-4 lg zahăr;
-2-3 lg lichior amaretto;
-500 g mascarpone;
-80-100 g zahăr pudră vanilat;
-200 ml frișcă lichidă;
-2 lg pline cu cacao.
Mod de preparare și servire pentru tiramisu
Primul pas este prepararea cafelei. Apoi, se îndulcește cu zahăr și se lasă să la răcit. La final se adaugă lichiorul amaretto.
Se amestecă, într-un bol, mascarpone cu zahărul pudră vanilinat. Frișca se mixează bine, apoi se încorporează în crema de mascarpone. Se ia, apoi, câte un pișcot și se scufundă în cafea timp de 1-2 secunde și se aseaza pe fundul unui vas.
După ce s-a așezat primul strat de pișcoturi, se unge cu un strat de cremă de mascarpone. Se presară cacao, apoi se aseaza din nou un rând de pișcoturi înmuiate în cafea, iar deasupra un strat de cremă.
Se presară deasupra, din nou, cacao. La final, țoață compoziția se dă la rece pentru minim 2 ore înainte de servire.