Trucul lui Sorin Bontea pentru cele mai bune chiftele marinate. Cel mai important ingredient care le dă un gust aparte
Dacă nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie, dar să te bucuri de un preparat delicios, îți prezentăm rețeta de chiftele marinate pe care o pregătește de fiecare dată Sorin Bontea. Juratul „Chefi la cuțite” are și un truc pe care îl folosește, atunci când pregătește acest fel de mâncare.
- Secretul pentru cele mai delicios preparat
- Rețeta lui Sorin Bontea pentru chiftele marinate
De cele mai multe ori, rețeta de chiftele marinate este asociată cu gustul mâncărurilor tradiționale, care îți amintesc de gustul copilăriei. De aceea, dacă vrei să te bucuri de un preparat delicios, dar ușor de preparat, această rețetă este perfectă pentru astfel de zile.
Sorin Bontea a adăugat un ingredient rețetei, care va da un gust cu totul deosebit preparatului. Mai exact, este vorba despre sos, acest element aducând un plus de savoare rețetei, datorită oțetului care se adaugă spre finalul rețetei. De aceea, în rândurile mai jos găsești ingredientele de care ai nevoie, dar și modul de preparare.
Rețeta de chiftele marinate pe care o pregătește Sorin Bontea
Ingrediente pentru chiftele:
- carne tocată de porc
- ceapă
- pătrunjel
- usturoi
- mărar
- sare și piper
- ouă
- cimbru
- pâine
Ingrediente pentru sos:
- usturoi
- suc de roșii
- foi de dafin
- boabe de piper
- zahăr
- oțet
Mod de preparare:
Pentru început, se amestecă carnea cu cimbrul și pătrunjelul. Într-o cratiță, se încinge uleiul și se pune ceapă la călit. Între timp, se pisează usturoiul. Ulterior, se pune și ouăle și se amestecă.
După ce amestecul este gata, se adaugă pâinea care trebuie înmuiată dinainte în apă. Următorul pas este de a forma chiftelele, după se dau prin făină și se lasă la prăjit.
Pentru sos, este nevoie de usturoi și sos de roșii. Aceste două ingrediente se pun într-o cratiță cu puțin ulei, iar după câteva minute, se adaugă sare, piper, foi de dafin și puțin zahăr.
Se mai lasă pe foc până când chiftelele sunt marinate și se poate adăuga apă, în funcție de consistența pe care vrei să o aibă sosul. La final, se adaugă o lingură de oțet și se lasă preparatul pe foc pentru câteva minute. După ce preparatul este gata, se poate adăuga mărar tocat.