Trucul pentru cele mai pufoase chiftele. Rețeta pe care trebuie să o știe cea mai bună gospodină
Chiftelele sunt ușor de realizat și pe placul tuturor, însă fiecare gospodină trebuie să fii atentă la câteva trucuri pentru ca acestea să iasă cât mai pufoase. Dacă îți dorești și tu un preparat delicios și să-ți surprinzi familia trebuie să ții cont de câteva reguli. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețeta pentru cele mai pufoase chiftele
- Iată care sunt trucurile de care trebuie să ții cont!
Chiftelele sunt ușor de realizat și este un fel de mâncare destul de des întâlnit la noi în țară, iar acestea conțin carne tocată, ouă, paine, dar și alte ingrediente. Dacă îți dorești niște chiftele cât mai pufoase trebuie să ții cont de câteva reguli pentru un preparat delicios. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețeta pentru cele mai pufoase chiftele
Ingrediente:
- 1 kg carne tocata (porc si vita)
- 2 dovlecei rasi
- o legatura de marar si patrunjel
- 2 cepe mari razuite
- 1 capatana de usturoi pisat
- 1 ou
- 1 lingurita cu varf de cimbru uscat
- jumatate de lingurita de piper
Mod de preparare:
Peste amestecul de carne de porc cu vită adaugă sare, cimbru, piper usturoi, pisat ceapa verdeața, dovleceii razi, dar și oul și frământă bine compoziția până când toate acestea se incorporează bine.
Pregătește un alt vas cu făină albă și un alt vas cu apă pentru a-ți uda palmele, iar apoi modelează chiftelele în mănă. Adaugă uleiul într-o tigaie, iar mai apoi după ce acesta s-a închis adaugă chiftelele și întoarce-le pe ambele părți pentru a fi rumenite.