Ridiche neagră cu miere, cel mai bun leac pentru tuse. Cum se prepară corect
De mulți ani, combinația de ridiche neagră cu miere a fost considerată poate cel mai fiabil agent antimicrobian imuno-eficient. Este folosit pentru o varietate de boli, tuse și bronșită. Cum se prepară corect acest leac.
- Combinația de ridiche neagră cu miere, leac cu efect imediat în tuse
- Cum se prepară corect ridichea neagră cu miere
- Alte beneficii ale acestei combinații
În perioada de iarnă oamenii consumă o mulțime de legume rădăcinoase. Două dintre cele mai populare legume rădăcinoase consumate în acest sezon sunt morcovii și ridichile, pentru că sunt pline de vitamine și minerale esențiale care sunt necesare organismului pentru a face față impactului vremii în schimbare. De exemplu, consumul de ridichi negre are o serie de beneficii pentru sănătate. Această legumă este bogată în antocianine, care au proprietăți antioxidante și ajută organismul să țină la distanță inflamația. Ridichea neagră, în special, are o serie de utilizări în timpul iernilor, inclusiv combaterea răcelii și a tusei.
Combinația de ridiche neagră cu miere, leac cu efect imediat în tuse
Combinația de ridiche neagră cu miere este un sirop de casă eficient pentru tuse, care poate fi folosit și pentru calmarea durerilor de gât. Această rețetă de sirop de tuse de casă este simplă și ușor de făcut acasă și mai sigură decât siropurile convenționale pentru tuse.
Potrivit specialiștilor, acest remediu puternic pentru tuse combină ingrediente naturale cum ar fi mierea, ceapa, usturoiul și ridichea neagră, care poate face minuni în ameliorarea simptomelor răcelii și pentru a scăpa de tuse în mod natural.
Să faci acest sirop de tuse de casă nu numai că este ușor și ieftin, ci și fără orice coloranți sau arome artificiale care se găsesc adesea în siropurile pentru tuse cumpărate din farmacii. În plus, este grozav pentru toate vârstele!
Cum se prepară corect ridichea neagră cu miere
Ingrediente:
- 3 ridichi negre
- 4-5 linguri cu miere de albine
Mod de preparare:
- spală bine ridichea neagră și șterge-o apoi cu un prosop.
- taie în plan orizontal un capac, în partea de sus, unde au fost frunzele.
- scobește ridichea și elimină treptat conținutul, cu grijă însă, pentru că trebuie să lași un perete de aproximativ 1 cm de jur împrejur.
- pune mierea de albine în scobitura creată, puțin peste jumătate, acoperă cu un capac și las-o peste noapte la macerat într-un vas, la loc călduț.
- vei vedea că dimineața următoare lichidul din ridiche aproape că s-a dublat.
- transferă apoi totul într-un recipient, completează cu miere în scobitura din ridiche pentru un nou rând de sirop.
Despre ridichile negre în medicina antică
Se dovedește că ridichea neagră (Raphanus sativus varieta niger L.) are o lungă istorie de utilizări medicinale. În Egiptul Antic, era considerată o legumă sacră și era folosită împreună cu usturoiul. În practicile de vindecare ayurvedice, se spune că ridichile au efecte de curățare, ajutând la descompunerea și eliminarea toxinelor și a radicalilor liberi care promovează cancerul.
Ridichile negre au fost folosite ca remediu pentru problemele respiratorii în Asia de mii de ani, iar în Europa de sute de ani.