Ce conțin ridichile vândute la tarabele din piețe, în România. Puțini oameni știu acest lucru
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 01.04.2023 la 16:14
Actualizat pe 01.04.2023 la 16:14
Mulți oameni le cumpără, însă puțini știu ce conțin. Chiar dacă sunt vândute la tarabele din piețe, nu toată lumea știe ce conțin ridichile. Acestea ar putea să fie chiar dăunătoare pentru organism, dacă nu sunt consumate corespunzător.
- Ce conțin ridichile din piețele din România
- Cum să le consumi ca să nu fie dăunătoare
Oamenii preferă să cumpere legumele din piețe, în favoarea supermarketurilor, sperând că sunt mai sănătoase și nu conțin substanțe dăunătoare. Însă, puțini știu ce se află în interiorul acestora, mai ales al ridichilor. Persoanele care consumă des această legumă trebuie să știe ce să facă ca să nu devină dăunătoare pentru organism.
Ce conțin ridichile vândute la tarabele din piețele românești
Ridichile sunt printre cele mai sănătoase și versatile legume, iar oamenii le consumă cel mai des în salate. Chiar dacă și cele din supermarket-uri au proprietățile necesare pentru sănătate, ridichile cumpărate de la comercinații din piețe le inspiră mai multă încredere, sperând că nu conțin foarte multe substanțe artificiale.
Puțini oameni știu că acestea ajută la reducerea inflamațiilor și conțin o mulțime de nutrienți, minerale și vitamine, fiind o sursă bună de vitamina C. Pe lângă efectele benefice în ceea ce privește inflamațiile, ridichile sunt potrivite și pentru scăderea colesterolului, astfel că oamenii care au această problemă trebuie să le consume regulat.
În ceea ce privește vitamina C, studiile arată că o cantitate de 100 de grame de ridichi asigură un sfert din aportul zilnic de vitamină de care are nevoie organismul uman. De asemeneal, ridichile conțin acid folic, magneziu, cupru, fier, calciu, zinc și potasiu.
Pentru că au toate aceste beneficii, ridichile sunt foarte recomandate pentru diete și curele de detoxifiere, mai ales în cazul celor are vor să piardă în greutate. Dincolo de nutrienți, această legumă poate să fie și o sursă importantă de fibre.
Când sunt un pericol pentru organism
Deja știm că ridichile au o mulțime de beneficii pentru organism, astfel că mulți ar crede că nu există niciun motiv de îngrijorare. Însă, acestea există.
Mai exact, ridichile devin un pericol pentru organism când sunt consumate în stare crudă pot să afecteze tiroida și să aibă efecte negative. Din acest motiv, oamenii care se confruntă cu astfel de probleme, trebuie să evite să consume ridichile în stare crudă.
Citește și: Alimentele care pot provoca cancer. Românii le consumă des și se găsesc pe rafturile magazinelor