Alimentele care pot provoca cancer. Românii le consumă des și se găsesc pe rafturile magazinelor
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 29.03.2023 la 20:05
Actualizat pe 29.03.2023 la 20:05
O întreagă lume se teme de cancer și încearcă să trăiască o viață sănătoasă, ca să nu aibă de suferit din cauza acestei boli necruțătoare. Însă, un studiu a descoperit faptul că multe alimente consumate des de români și care sunt vândute pe rafturile magazinelor conțin o substanță care ar putea să ducă în acest punct.
- Alimente care ar putea să provoace cancer
- Ce le-ar putea pune în pericol sănătatea românilor
Cancerul este una dintre cele mai grave boli din lume, iar mai grav de atât este faptul că se vindecă extrem de greu, spre deloc. Din acest motiv, oamenii se feresc de orice ar putea să provoace această boală, fără să știe că unele alimente pot conține substanțe cancerigene.
Ei bine, un studiu a descoperit cu exactitate care sunt acestea și la ce trebuie să fie atenți oamenii pe etichetă atunci când își fac cuimpărăturile.
Alimentele care ar putea să provoace cancer
Toată lumea cumpără aceste alimente, fără să citească atent eticheta cu lista substanțelor pe care le conțin. Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor a realizat un studiu în urma căruia a descoperit că unele alimente de bază conțin o substanță cancerigenă, numită nitrozamină.
Aceasta substanță cancerigenă poate să fie descoperită în alimente precum carnea, laptele, alte produse lactate, mezeluri, pește procesat sau chiar cacao. Din acest motiv, eticheta acestor alimente de pe rafturile magazinelor trebuie analizată cu atenție, astfel încât oamenii să se asigure că nu consumă aceasta substanță.
Unde poate să fie găsită cel mai des această substanță
Nitrozamina ar putea să fie găsită în multe alimente pe care oamenii le consumă des. Așadar, alimentele a căror etichetă trebuie să fie citită cu atenție sunt mai ales produsele din carne, laptele și produsele lactate, dar și berea sau alte băuturi alcoolice.
De asemenea, același studiu a transmis și faptul că dacă oamenii ar consuma o gamă mai largă de alimente, ar putea să reducă semnificativ riscul de a ajunge să consume această substanță, iar aportul ar fi mult mai redus.
Citește și: Ce să mănânci când ai poftă de dulce. 7 alimente care înlocuiesc zahărul