Șapte beneficii ale consumului de scorțișoară Ceylon. Cum poate fi utilizată și de ce este considerată un condiment minune
Scorțișoara Ceylon are numeroase beneficii pentru sănătate. Acest condiment este folosit de secole și, puțini sunt cei care știu că a fost folosit de către practicienii sănătății holistice de mii de ani pentru a trata o varietate de afecțiuni. Șapte beneficii ale consumului de scorțișoară Ceylon. Cum poate fi utilizată și de ce este considerată un condiment minune.
- Beneficiile consumului de scorțișoară Ceylon
- Cum poate fi utilizată și de ce este considerată un condiment minune
Scorţişoara Ceylon se găsește sub formă de batoane, ulei esenţial, pudră, obţinută prin măcinarea batoanelor, şi extract. Acest condiment conține carbohidraţi, proteine, grăsimi şi fibre, vitamina A, K şi C, tiamină, niacină, riboflavină, mangan, fier, potasiu, calciu, fosfor şi sodiu. Potrivit specialiștilor, doar o jumătate de linguriţă de scorţişoară Ceylon adăugată în alimentaţia zilnică ajută enorm organismul să funcţioneze corespunzător şi chiar îl protejezează de boli de inimă, diabet, cancer şi boli neuro-degenerative.
Despre scorțișoara Ceylon
Scorțișoara Ceylon are numeroase beneficii pentru sănătate și, a fost folosit de către practicienii sănătății holistice de mii de ani pentru a trata o varietate de afecțiuni cum ar fi:
• Probleme cardiovasculare
• Tensiune arterială crescută
• Diabet
• Viruși
• Infectii fungice
• Inflamație
• Alergii
Cercetătorii spun că beneficiile primare pentru sănătate ale scorțișoarei se obțin cel mai bine atunci când acest condiment este folosit în formele sale cele mai pure cum ar fi: Acestea condimente măcinate, altfel numite „pulbere de coajă” sau ulei esențial, deși acesta din urmă este o formă mai puțin practică.
Este important însă să știți că există mai multe tipuri de scorțișoară. Unele tipuri pot fi utile, în timp ce altele pot provoca probleme de sănătate.
Există o varietate de tipuri de scorțișoară în întreaga lume, dar 90% sunt fie Ceylon, fie Cassia. Scorțișoara de Ceylon este originară din Sri Lanka și este adesea denumită „scorțișoară adevărată”. Cea care se găsește cel mai des pe rafturile supermarketurilor este scorțișoara Cassia, care este o rudă cu scorțișoara adevărată, dar oferă mult mai puține beneficii pentru sănătate decât scorțișoara de Ceylon! Deoarece ambele sunt luate din scoarța interioară a arborelui Cinnamomum, gustul lor este similar. Cu toate acestea, o aromă mult mai puternică este asociată cu scorțișoara Cassia și este de obicei mult mai întunecată.
Scorțișoara adevărată are un gust mai dulce și este considerată un condiment mai delicat decât scorțișoara Cassia. Din păcate, scorțișoara Cassia este asociată cu unele efecte secundare periculoase care nu sunt prezente cu scorțișoara adevărată.
Pericolele scorțișoarei Cassia sau scorțișoarei „obișnuite” sunt că conține cantități mari de o substanță numită cumarină. Aceste cantități le depășesc cu mult pe cele găsite în scorțișoara adevărată - aceasta din urmă conține doar urme de substanță. Un nivel sigur de cumarină pentru un adult mediu este de numai 0,05 mg pe kilogram de greutate corporală.
Șapte beneficii ale consumului de scorțișoară Ceylon
1. Îmbunătățește funcția creierului - Au existat numeroase studii cu privire la beneficiile scorțișoarei. Este o substanță nootropă, ceea ce înseamnă că suplimentele sau alte substanțe pot îmbunătăți funcția cognitivă, cum ar fi memoria, creativitatea sau motivația. Cercetările au arătat că până și aroma de scorțișoară te face să devii mai alert, iar scorțișoara îți îmbunătățește concentrarea.
2. Previne și scade inflamația - Atunci când flavonoidele și antioxidanții menționați mai sus sunt combinate, aceștia au un efect antiinflamator puternic în corpul dumneavoastră. Prin urmare, scorțișoara adevărată este o alegere excelentă dacă suferiți de orice tip de inflamație, indiferent de cauza acesteia.
3. Ajută la prevenirea și controlul diabetului - Studiile au arătat, de asemenea, că scorțișoara poate scădea eficient glicemia atunci când este utilizată în mod corespunzător. De fapt, informațiile publicate în „Diabetic Medicine” în 2012 au evaluat 16 studii despre scorțișoară de tip Ceylon. Aceste studii au descoperit avantaje asociate cu utilizarea scorțișoarei adevărate de către diabetici, totuși au observat zero toxicitate pentru rinichi sau ficat, așa cum este uneori cazul scorțișoarei Cassia. Cu toate acestea, dacă luați medicamente pentru diabet, trebuie să discutați întotdeauna despre utilizarea oricărui supliment cu medicul dumneavoastră primar.
4. Un antioxidant puternic care poate preveni cancerul - Scorțișoara este încărcată cu antioxidanți protectori care ajută la prevenirea daunelor radicalilor liberi. De fapt, scorțișoara se află pe locul șaptele cel mai puternic antioxidant dintre toate ierburile, alimentele și condimentele din lume. Gama largă de antioxidanți prezenți în condimente atacă radicalii liberi și reduc astfel numeroasele forme de stres oxidativ asupra corpului tău. De exemplu, ele limitează acumularea de oxid nitric în sânge. Nivelurile ridicate de acid azotic pot duce la cancer și tulburări degenerative ale creierului.
5. Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară - Cercetările indică faptul că unul dintre cele mai impresionante beneficii pentru sănătate ale scorțișoarei este capacitatea sa de a reduce nivelul ridicat al trigliceridelor din sânge și al colesterolului din sânge, ambele fiind factori de risc obișnuiți pentru boli de inimă și accident vascular cerebral. De asemenea, se crede că flavonoidele găsite în scorțișoară ajută la relaxarea pereților vaselor de sânge, scăzând astfel potențial tensiunea arterială la cei cu valori ușor crescute.
6. Luptă împotriva virusurilor și infecțiilor - Există numeroase avantaje asociate cu scorțișoara în ceea ce privește apărarea organismului de boli. Proprietățile antivirale, antifungice și antibiotice ale acestui condiment sunt aproape la fel de puternice ca anumite produse farmaceutice. Din acest motiv, scorțișoara este folosită în numeroase culturi pentru a ajuta la combaterea virusurilor și infecțiilor dăunătoare, fără a fi nevoie de antibiotice și alte medicamente care au efecte secundare negative semnificative. În plus, uleiurile de scorțișoară au abilități de protecție împotriva bacteriilor negative din tractul digestiv, care pot duce la gripă sau răceală.
7. Ajută în lupta cu alergiile - Cercetările indică faptul că, dacă suferiți de o alergie, puteți beneficia de compușii puternici din scorțișoară adevărată. Într-un studiu cu animale, a arătat în mod clar că scorțișoara este benefică cu o gamă largă de simptome de alergie. Mulți practicieni holistici cred că atunci când astfel de studii sunt efectuate pe oameni, ei vor arăta că simptomele astmului pot fi reduse și de compușii din scorțișoară.