Live acum Viaţa fără filtru
Prime time 19:00/ Spynews TV - Best of
Homepage » Beauty & Lifestyle » Șapte beneficii ale consumului de scorțișoară Ceylon. Cum poate fi utilizată și de ce este considerată un condiment minune

Șapte beneficii ale consumului de scorțișoară Ceylon. Cum poate fi utilizată și de ce este considerată un condiment minune

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 06.02.2023 la 21:12 Actualizat pe 06.02.2023 la 21:12

Scorțișoara Ceylon are numeroase beneficii pentru sănătate. Acest condiment este folosit de secole și, puțini sunt cei care știu că a fost folosit de către practicienii sănătății holistice de mii de ani pentru a trata o varietate de afecțiuni. Șapte beneficii ale consumului de scorțișoară Ceylon. Cum poate fi utilizată și de ce este considerată un condiment minune.

La ce este bună scorțișoara Ceylon

Profimediaimages.ro

Scorţişoara Ceylon se găsește sub formă de batoane, ulei esenţial, pudră, obţinută prin măcinarea batoanelor, şi extract. Acest condiment conține carbohidraţi, proteine, grăsimi şi fibre, vitamina A, K şi C, tiamină, niacină, riboflavină, mangan, fier, potasiu, calciu, fosfor şi sodiu. Potrivit specialiștilor, doar o jumătate de linguriţă de scorţişoară Ceylon adăugată în alimentaţia zilnică ajută enorm organismul să funcţioneze corespunzător şi chiar îl protejezează de boli de inimă, diabet, cancer şi boli neuro-degenerative.

Despre scorțișoara Ceylon

Scorțișoara Ceylon are numeroase beneficii pentru sănătate și, a fost folosit de către practicienii sănătății holistice de mii de ani pentru a trata o varietate de afecțiuni cum ar fi:

• Probleme cardiovasculare

• Tensiune arterială crescută

• Diabet

• Viruși

• Infectii fungice

• Inflamație

• Alergii

Cercetătorii spun că beneficiile primare pentru sănătate ale scorțișoarei se obțin cel mai bine atunci când acest condiment este folosit în formele sale cele mai pure cum ar fi: Acestea condimente măcinate, altfel numite „pulbere de coajă” sau ulei esențial, deși acesta din urmă este o formă mai puțin practică.

Este important însă să știți că există mai multe tipuri de scorțișoară. Unele tipuri pot fi utile, în timp ce altele pot provoca probleme de sănătate.

Există o varietate de tipuri de scorțișoară în întreaga lume, dar 90% sunt fie Ceylon, fie Cassia. Scorțișoara de Ceylon este originară din Sri Lanka și este adesea denumită „scorțișoară adevărată”. Cea care se găsește cel mai des pe rafturile supermarketurilor este scorțișoara Cassia, care este o rudă cu scorțișoara adevărată, dar oferă mult mai puține beneficii pentru sănătate decât scorțișoara de Ceylon! Deoarece ambele sunt luate din scoarța interioară a arborelui Cinnamomum, gustul lor este similar. Cu toate acestea, o aromă mult mai puternică este asociată cu scorțișoara Cassia și este de obicei mult mai întunecată.

Scorțișoara adevărată are un gust mai dulce și este considerată un condiment mai delicat decât scorțișoara Cassia. Din păcate, scorțișoara Cassia este asociată cu unele efecte secundare periculoase care nu sunt prezente cu scorțișoara adevărată.

Pericolele scorțișoarei Cassia sau scorțișoarei „obișnuite” sunt că conține cantități mari de o substanță numită cumarină. Aceste cantități le depășesc cu mult pe cele găsite în scorțișoara adevărată - aceasta din urmă conține doar urme de substanță. Un nivel sigur de cumarină pentru un adult mediu este de numai 0,05 mg pe kilogram de greutate corporală.

Șapte beneficii ale consumului de scorțișoară Ceylon

1. Îmbunătățește funcția creierului - Au existat numeroase studii cu privire la beneficiile scorțișoarei. Este o substanță nootropă, ceea ce înseamnă că suplimentele sau alte substanțe pot îmbunătăți funcția cognitivă, cum ar fi memoria, creativitatea sau motivația. Cercetările au arătat că până și aroma de scorțișoară te face să devii mai alert, iar scorțișoara îți îmbunătățește concentrarea.

2. Previne și scade inflamația - Atunci când flavonoidele și antioxidanții menționați mai sus sunt combinate, aceștia au un efect antiinflamator puternic în corpul dumneavoastră. Prin urmare, scorțișoara adevărată este o alegere excelentă dacă suferiți de orice tip de inflamație, indiferent de cauza acesteia.

3. Ajută la prevenirea și controlul diabetului - Studiile au arătat, de asemenea, că scorțișoara poate scădea eficient glicemia atunci când este utilizată în mod corespunzător. De fapt, informațiile publicate în „Diabetic Medicine” în 2012 au evaluat 16 studii despre scorțișoară de tip Ceylon. Aceste studii au descoperit avantaje asociate cu utilizarea scorțișoarei adevărate de către diabetici, totuși au observat zero toxicitate pentru rinichi sau ficat, așa cum este uneori cazul scorțișoarei Cassia. Cu toate acestea, dacă luați medicamente pentru diabet, trebuie să discutați întotdeauna despre utilizarea oricărui supliment cu medicul dumneavoastră primar.

4. Un antioxidant puternic care poate preveni cancerul - Scorțișoara este încărcată cu antioxidanți protectori care ajută la prevenirea daunelor radicalilor liberi. De fapt, scorțișoara se află pe locul șaptele cel mai puternic antioxidant dintre toate ierburile, alimentele și condimentele din lume. Gama largă de antioxidanți prezenți în condimente atacă radicalii liberi și reduc astfel numeroasele forme de stres oxidativ asupra corpului tău. De exemplu, ele limitează acumularea de oxid nitric în sânge. Nivelurile ridicate de acid azotic pot duce la cancer și tulburări degenerative ale creierului.

5. Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară - Cercetările indică faptul că unul dintre cele mai impresionante beneficii pentru sănătate ale scorțișoarei este capacitatea sa de a reduce nivelul ridicat al trigliceridelor din sânge și al colesterolului din sânge, ambele fiind factori de risc obișnuiți pentru boli de inimă și accident vascular cerebral. De asemenea, se crede că flavonoidele găsite în scorțișoară ajută la relaxarea pereților vaselor de sânge, scăzând astfel potențial tensiunea arterială la cei cu valori ușor crescute.

6. Luptă împotriva virusurilor și infecțiilor - Există numeroase avantaje asociate cu scorțișoara în ceea ce privește apărarea organismului de boli. Proprietățile antivirale, antifungice și antibiotice ale acestui condiment sunt aproape la fel de puternice ca anumite produse farmaceutice. Din acest motiv, scorțișoara este folosită în numeroase culturi pentru a ajuta la combaterea virusurilor și infecțiilor dăunătoare, fără a fi nevoie de antibiotice și alte medicamente care au efecte secundare negative semnificative. În plus, uleiurile de scorțișoară au abilități de protecție împotriva bacteriilor negative din tractul digestiv, care pot duce la gripă sau răceală.

7. Ajută în lupta cu alergiile - Cercetările indică faptul că, dacă suferiți de o alergie, puteți beneficia de compușii puternici din scorțișoară adevărată. Într-un studiu cu animale, a arătat în mod clar că scorțișoara este benefică cu o gamă largă de simptome de alergie. Mulți practicieni holistici cred că atunci când astfel de studii sunt efectuate pe oameni, ei vor arăta că simptomele astmului pot fi reduse și de compușii din scorțișoară.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Șapte beneficii ale consumului de scorțișoară Ceylon. Cum poate fi utilizată și de ce este considerată un condiment minune
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Showbiz intern
Cum s-au îmbrăcat vedetele la concertul lui Justin Timberlake de la Electric Castle 2025
  • Cum s-au îmbrăcat vedetele la concerul lui Justin Timberlake
  • Artistul a făcut show pe scena Electric Castle 2025
Stiri internationale
Peste 60 de persoane au murit, după ce un mall a luat foc! Imaginile dezastrului de la locul tragediei | VIDEO
  • Peste 60 de persoane au murit după ce un mall a ars
  • Imagini îngrozitoare cu dezastrul care a șocat pe toată lumea
Emisiuni TV
The Ticket, noul talent show de la Antena 1, aduce spectacolul în prim-plan, bani pe loc și un public cu putere reală de decizie
  • Antena 1 lansează în această toamnă un nou show de televiziune care promite să redefinească standardele entertainmentului TV
  • The Ticket, noul talent show de la Antena 1
Stiri interne
Noi informații despre criminalul din Mureș. S-a întâlnit cu un cioban și, înarmat, l-a obligat să îi dea mâncare, iar apoi s-a făcut nevăzut în pădure
  • Noi detalii despre fugarul din Mureș
  • A obținut mâncare de la un cioban, cu amenințări, iar apoi a dispărut în pădure
Showbiz intern
Amalia Bellantoni își strigă durerea! Furtuna severă i-a distrus tot ce a avut! Vedeta a suferit și răni în zona ochilor
  • Amalia Bellatoni a suferit un șoc când și-a văzut ferma
  • Toate investițiile ei au fost distruse de furtună
Showbiz intern
Marius Elisei, încă un gest prin care confirmă despărțirea de iubită. Ce a transmis fostul soț al Oanei Roman: "Cineva care te..." | FOTO
  • Marius Elisei, mesaj cu subînțeles
  • Ce a transmis fostul soț al Oanei Roman
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Căpitanul avionului Air India ar fi oprit alimentarea motoarelor. Ancheta îl vizează: Nu avem altă explicație
recomandare pe as.ro
Doar casa e 15 milioane de euro! Detalii incredibile despre averea românului care i-a cucerit pe arabi
Romania TV
Este gratuit pentru toţi românii. Anunţul momentului!
Romania TV
Simona Halep s-a tunat. Ce intervenție uriașă și-a făcut, după ce s-a retras din tenis. A apelat la medicul estetician / FOTO
recomandare pe antena3.ro
Ce bacşis a lăsat Jeff Bezos la hotelul de 5 stele de la Veneţia, după nunta anului cu Lauren Sanchez
recomandare pe antena3.ro
Crima din Mureș. Cea mai recentă fotografie a lui Emil Gânj, care e căutat de zece zile. Cum arată el acum
recomandare pe antena3.ro
Angajaţii din Guvern dezvăluie: Între 21.000 și 30.000 de lei costă în fiecare lună doar deplasarea unui demnitar
recomandare pe playtech.ro
Vreme extremă în următoarele ore. ANM anunță ploi puternice, vijelii și grindină. Harta zonelor vizate
recomandare pe playtech.ro
Andreea Marin, certată de fiica sa la TV! Prezentatorul a crezut că nu aude bine: 'Să se calmeze!'
recomandare pe redactia.ro
Cine e Albert NBN, trapperul cu 6 clase care a înjurat România la Beach, Please. Concertul său a scandalizat întreaga țară
recomandare pe redactia.ro
Cine este tânăra ucisă de fostul iubit după ce i-a incendiat casa. Victima a fost rapită și în februarie de ucigaș
recomandare pe Ciao.ro
A murit cea mai iubită actriță de la Bollywood! Ochii ei i-au înnebunit și pe români
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
Prezentatoarea TV care întoarce toate privirile la 34 de ani e fericită, după ce iubitul cu 11 ani mai mic decât ea a semnat contractul vieții
recomandare pe bzi.ro
Piedone demască „super-ofertele” înșelătoare din Profi: Cum sunt păcăliți clienții cu promoțiile 5+1 la bere
recomandare pe bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
recomandare pe dailybusiness.ro
Cum să slăbești dacă ai peste 50 de ani. Ce este și cum funcționează dieta inversă
recomandare pe dailybusiness.ro
Justin Timberlake a ajuns azi în România pentru concertul de la Electric Castle. Este însoțit de soția lui, Jessica Biel
recomandare pe Jurnalul.ro
România a pierdut jumătate de miliard de euro de când a interzis vânătoarea. Atacurile urșilor s-au înmulțit
recomandare pe a1.ro
EXCLUSIV. Imagini de la castingul Insula Iubirii sezonul 9 pe care nu le vezi la televizor. Descoperă totul pe AntenaPLAY