De ce e bine să bei ceai de mere și scorțișoară iarna. Ce beneficii are pentru sănătate
Publicat pe 24.11.2022 la 20:29 Actualizat pe 24.11.2022 la 20:29
Probabil că nici nu știai până acum, însă ceaiul de mere și scorțișoară are numeroase beneficii asupra organismului uman. De ce este bine să îl consumi des iarna, dar și ce contraindicații are. Cum se prepară. Tot ce trebuie să știi.
- Ce se întâmplă dacă bei ceai de mere și scorțișoară
- Beneficii și contraindicații
- Modul de preparare
Multe persoane încep să consume ceaiuri iarna, însă unele sunt mai bune decât altele pe perioada sezonului rece. Iată ce se întâmplă dacă bei des ceai de mere și scorțișoară. Această băutură are un efect puternic asupra organismului uman.
Ce beneficii are ceaiul de mere și scorțișoară
Ceaiul de mere și scorțișoară are numeroase beneficii asupra sănătății organismului uman, pe lângă faptul că are un gust plăcut. Acesta ajută la eliminarea excesului de lichid din corp. De asemenea, elimină paraziții, bacteriile și ciupercile, scade niveluul de colesterol și riscul de infecții urinare.
Acest ceai este un adevărat aliat pentru persoanele care suferă de boli respiratorii, dar și pentru cele care se confruntă cu un miros neplăcut la nivelul cavității bucale. Ceaiul de mere și scorțișoară îți oferă energie și crește flexibilitatea vaselor de sânge. Ba chiar mai mult, poate scădea considerabil riscul de boli la inimă.
Ceaiul de mere și scorțișoară este recomandat mai ales în anotimpul rece, deoarece are un efect revitalizant.
Contraindicații și modul de preparare
Deși are numeroase beneficii, ceaiul de mere și scorțișoară nu trebuie consumat dacă te confrunți cu o alergie la vreunul dintre ingrediente. De asemenea, acesta nu este recomandat pentru femeile însărcinate.
Trebuie să fiți atenți să nu consumați prea mult din cauza conținutului de cumarină, care în exces poate fi toxică. Cu atât mai mult, nu trebuie să bei dacă iei un tratament cu antibiotice pentru boli cardiace, diabet, glicemie ori afecțiuni hepatice.
Cel mai bine este să ceri recomandarea unui specialist înainte. Pentru preparare, spală merele și curăță-le de coajă, după care taie-le în bucăți. Se pun la fiert, la foc mic, până se înmoaie. Se strcoară și se lasă la răcit, după care se pune o lingură de praf de scorțișoară.
Citește și: De ce e bine să bei ceai de frunze de zmeură. Medicii îl recomandă pentru sezonul rece