Secretul pentru un piure de cartofi cu adevărat pufos. Ingredientul care nu ar trebui să lipsească
Este un feld e mâncare versatil, o garnitură care se potrivește cu o mulțime de feluri de mâncare, cum ar fi friptura, puiul la cuptor, somonul sau curcanul fript. Este simplu de preparat și este gata într-un timp record, însă pentru o aromă de neuitat trebuie să adaugi încă un ingredient. Iată despre ce este vorba!
- Care este ingredientul special
- Nu trebuie să lipsească din rețeta ta
- Rețeta pas cu pas
Ai crede că o garnitură clasică precum piureul de cartofi ar fi ușor de preparat. De fapt, textura perfectă este secretul unei cine memorabile. Piureul de cartofi trebuie să fie ușor, pufos și neted. Cartofii ideali pentru piure sunt cei cu conținut ridicat de amidon și cu umiditate scăzută.
Secretul pentru un piure cu adevărat pufos
Nu adăugați cartofii în apa clocotită, ca în cazul pastelor, ci în apa rece. Acest lucru permite cartofilor să se încălzească încet și este cel mai bun mod de a-i găti uniform. Pasarea cu lapte rece și unt direct de la frigider vă va răci cartofii.
Așadar, este important să folosiți untul lăsat deja de ceva vreme la temperatura camerei și laptele încălzit. În acest mod va fi mai ușor de amestecat. Piureul de cartofi este o garnitură simplă și delicioasă.
Nu uitați că înainte de a vă apuca de prepararea propriu zisă a piureului, cartofii trebuie să fie clătiți sub jet de apă curată și uscați la aer pe un prosop de bucătărie. Curățați și tăiați cartofii în bucăți egale, însă ai grijă să nu fie nici prea mari, nici prea mici.
Care este ingredientul special
Puneți cartofii tăiați într-o cratiță medie și umpleți cu apă până acoperă cartofii. Adăugați jumătate de linguriță de sare. Toate aceste ingrediente sunt comune, însă stați să vedeți care este ”piesa de rezistență”.
Dacă ați gătit piureul după indicațiile de mai sus, acum nu mai trebuie decât să adăugați ingredientul care oferă cea mai bună aromă. Este vorba despre crema de brânză. Se pun câteva lingurițe de cremă de brânză în piure și se amestecă.