Semnal de alarmă din partea medicilor! Cât de tare poate afecta frigul vederea
Medicii au transmis un semnal de alarmă, în urmă cu puțin timp. Puțini știu, însă frigul afectează extrem de tare vederea. Iată ce sfaturi au transmis cadrele medicale!
- Frigul poate afecta vederea
- Schiatul poate arde celulele corneene
Cadrele medicale au emis un semnal de alarmă. Vederea poate fi extrem de afectată de frigul extrem.
Frigul poate afecta vederea
În cazul în care ieșiți afară atunci când temperaturile sunt scăzute, puteți risca să aveți grave probleme cu vederea.
Ei bine, acestea este avertismentul emis de medicul oftalmolog Sînziana Istrate, recent, care susține că toți cei care fac sport în aer liber trebuie să poarte ochelari speciali de protecție.
"Vremea uscată și aerul uscat ne produc o grămadă de probleme. Primul lucru pe care trebuie să-l îngrijim sunt ochii. Cel mai simplu este să folosim o lacrimă artificială fără conservanți.
În realitate, temperatura corpului rămâne constantă, iar afară ne vom lovi de temperaturi reci. Această diferență de temperatură ne afectează. Astfel că, atunci când ieşim din casă, putem pune o lacrimă artificială dacă ne ştim sensibili la lumină.", potrivit specialistului.
Razele UV au efecte chiar și iarna
Mai mult decât atât, medicul specialist a precizat că razele UV afectează retina în mod negativ, astfel că apar simptome de fotofobie.
Totodată, fotofobia sau sensibilitatea crescută la lumină, reprezintă disconfortul resimțit la nivel ocular în prezența luminii puternice, fie ea naturală sau artificială.
"Razele UV afectează retina în mod negativ și așa cum probabil că știți, există această oftalmie de zăpadă. Apar simptome de fotofobie. Fotofobia sau sensibilitatea crescută la lumină, reprezintă disconfortul resimțit la nivel ocular în prezența luminii puternice, fie ea naturală sau artificială. În primul rând, pot apărea traumatisme oculare. Deci este important să ne protejăm ochii indiferent de ce sport facem.
Igiena oculară este foarte bună, cu toate că ochiul are capacitatea de a se curăţa singur. Să încercăm să ne ferim de vânt pentru că uscarea suprafeței oculare este ca și cum ai avea nasul uscat sau gura uscată. Cu siguranță că se vor produce modificări care ajung să fie greu tratabile. Dacă suntem în concediu şi ne intră ceva în ochi, atunci primul lucru pe care putem să-l facem este să ne curăţăm zona cu ser fiziologic sau lacrimi artificiale.", a mai spus medicul.