Singurul loc din România unde se găsesc cai sălbatici. Peisajul îți taie răsuflarea. Cum poți ajunge aici / FOTO
Această locație inclusă recent în circuitele turistice destinate celor care vor să viziteze judeţul Caraş-Severin. Peisajul este unul de vis, iar multora nu le vine să creadă că acest loc se află la noi în țară, la doar 160 km de Timişoara. Trăiesc peste 100 de cai sălbatici aici. Iată despre ce loc este vorba!
- Unde se află această insulă
- Turiștii, fermecați de peisaj
- Ce alte atracții turistice sunt în zonă
Acesta este singurul loc din România unde se găsesc cai sălbatici. Nimeni nu mai știe cu exactitate numărul cailor sălbatici, deoarece aceștia se înmulțesc, însă au fost văzute aproximativ 100 de exemplare.
Singurul loc din România unde se găsesc cai sălbatici
Insula Ostrov de pe Dunăre este una dintre cele mai frumoase oaze naturale, aflată chiar la noi în țară. Mulți turiști vin în zonă, pentru a admira caii sălbatici. Insula Ostrov se află la aproximativ trei kilometri de port.
Acest loc situat în dreptul localităţii Moldova Veche fascinează pe oricine prin spiritul de sălbăticie, de libertate. La un moment dat, insula a fost la un pas să fie transformată într-un deşert cu steril de minereu.
Din fericire, insula a fost salvată, iar astăzi este una dintre cele mai frumoase atracții turistice de la noi din țară. O călătorie pe Insula Ostrov este o oază de relaxare pentru turiști, care descoperă peisaje parcă desprinse din basme.
Cum poți ajunge pe Insula Ostrov
Pe insulă, în afară de cai sălbatici, se mai află egreta neagră, cormoranul mare sau stârcul roşu, lebede şi alte păsări, potrivit banatulazi.ro. Insula are 1.600 de hectare.
În zonă se pot vizita și alte atracții turistice, cum ar fi: Cetatea Sf. Ladislau, Castrul Roman Divici, Stânca Baba Caia. Iată cum poți ajunge în acest loc:
- cu transportul oferit de Parcul Național Porțile de Fier, îmbarcarea la punctul de informare de după stânca Babacaia (50 m spre Orșova), Coronini
- cu transportul oferit o pensiune din zonă, îmbarcarea la pensiune, ieșirea din Coronini spre Orșova
În timpul plimbării, se poate admira și stânca supranumită și „Crăiasa singuratică a Dunării”. De asemenea, pe insulă se află și Cetatea Sf Ladislau, care a fost construită de regele Ungariei, Sigismund de Luxemburg.