Te trezești la aceeași oră în fiecare noapte? Ce spune acest lucru despre sănătatea ta
Cu siguranță, ți s-a întâmplat și ție să dormi, și apoi, la un moment dat, să deschizi ochii în miezul nopții. Camera este întunecată, dar desigur, ceasul arată aceeași oră ca și cu o seară înainte... Și cu o seară înainte, și cu o seară înainte, și... Ei bine, înțelegi ce vrem să spunem. Deci, ce se întâmplă? De ce a decis corpul tău să te trezească brusc la același ore? Ce spune acest lucru despre sănătatea ta.
- Ce înseamnă dacă te trezești în fiecare noapte la aceeași oră
- Ce spune acest lucru despre sănătatea ta
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că organismul uman are nevoie de somn regulat și profund pentru a se menține sănătos. Există o teorie care spune că trezirea la o anumită oră a nopții este, de fapt, un semnal din corpul tău că ceva este în neregulă.
Ce înseamnă dacă te trezești în fiecare noapte la aceeași oră
În timpul somnului, corpul tău trece prin multe stări, în timp ce creierul tău amână, repară țesuturile, eliberând hormoni, de exemplu, pentru creșterea musculară. Deci, dacă te trezești și la aceeași oră în fiecare noapte, se teoretizează că organismul tău îți semnalează un anumit organ. Această teorie are, de asemenea, rădăcini în practica veche chineză a feng shui, care leagă momentele zilei, părțile corpului și stările emoționale.
Corpul fiecărui individ are un ciclu intern de veghe și somn. Cantitatea de somn și orele de odihnă vor varia de la persoană la persoană și se vor schimba, de asemenea, odată cu vârsta, majoritatea oamenilor având nevoie de mai puțin somn pe măsură ce îmbătrânesc.
În feng shui, se crede că anumite ore ale zilei sunt legate de diferite părți ale corpului. Prin urmare, trezirea la aceeași oră în fiecare noapte indică o problemă cu acea parte a corpului sau cu emoțiile asociate cu aceasta.
Ceas intern pe timp de noapte:
- 21:00 - 23:00: Tiroidă
-
23:00 - 1:00: Vezica biliară
-
1 am - 3 am: Ficat
-
3:00 - 5:00: Plămâni
-
5:00 - 7:00: Intestinul gros
De ce este somnul atât de important?
Ne petrecem aproximativ o treime din viață dormind, dar nu este o pierdere de timp! De fapt, este necesar pentru a rămâne în viață. În timp ce dormim, corpurile noastre repară țesuturile, ne reglează hormonii și, practic, se pregătesc pentru ziua următoare.