Top 7 cele mai hidratante alimente, potrivit nutriționiștilor. Ce este bine să consumi
Hidratarea este unul dintre lucrurile esențiale pentru sănătate. Dacă să bei apă nu-ți sună tocmai atractiv, există mai multe alimente care sunt considerate cele mai hidratante și de care ar fi bine să nu uiți.
- Top 7 cele mai hidratante alimente, potrivit nutriționiștilor
- Ce este bine să consumi
Alimentele conțin, printre altele, și apă și este bine să le consumi pentru a te asigura că te-ai hidratat corect. Pot fi integrate în mai multe rețete pentru prânz sau gustare.
Top 7 cele mai hidratante alimente
Castraveții se numără printre cele mai hidratante alimente. Are un conținut de apă de 96% și sunt și o sursă bună de vitamina K, care susține sănătatea oaselor. Au și antioxidanți, care combat inflamația.
Pentru o gustare rapidă, castraveții pot fi consumați cu humus ori tăiați și adăugați în sandvișuri sau rulouri. Alături de ceapă roșie și dressingul preferat, poți obține o salată simplă și delicioasă de castraveți.
Pepenele roșu este, la fel, unul dintre cele mai hidratante alimente. Are 92% apă și conține vitaminele A și C, necesare pentru sănătatea sistemului imunitar. Poate fi consumat simplu sau tăiat cubulețe și înghețat pentru a fi adăugat în ceaiuri sau pentru a obține un smoothie dulce natural, împreună cu căpșuni, apă de cocos și miere. Salata de pepene roșu, portocale și feta, pentru a obține o salată.
Recomandate sunt și roșiile, care au un conținut ridicat de apă și vitamina C, care ajută la imunitate. Pot fi adăugate felii de roșii în sandvișuri sau pot fi folosite pentru a face o supă gazpacho, obținută din roșii, ardei gras și castraveți.
Ce să mai consumi pentru a te hidrata corect
- pepene galben - conține 90% apă, dar are și un conținut ridicat de potasiu. Mai conține vitamina C și beta-caroten, care susțin sistemul imunitar și sănătatea ochilor.
- salată Romaine - conține 95% apă și este o sursă bună de potasiu. Recomandată este și salata iceberg, dar cei mai mulți preferă salata Romaine.
- ridichi - sunt bogate în apă, aproximativ 95%, în comparație cu alte legume rădăcinoase, de exemplu, păstârnacul are 80% apă. Ridichile au și un conținut mare de vitamina C.
- țelină - conține 95% apă și este bogată în antioxidanți, precum vitamina C, beta-caroten și flavonoide.