Trei fructe care scad trigliceridele. Nu conțin multe calorii, sunt sărace în zaharuri simple, dar bogate în fibre
Specialiștii spun că persoanele care au trigliceride mari ar trebui să realizeze rapid că o combinație între o dietă sănătoasă și o activitate fizică adecvată este cheia problemelor lor. O dietă ideală pentru scăderea trigliceridelor omite grăsimile saturate și alcoolul, incluzând în același timp alimente cu grăsimi bune și carbohidrați. Trei fructe care scad trigliceridele. Nu conțin multe calorii, sunt sărace în zaharuri simple, dar bogate în fibre.
- Fructe care scad trigliceriele dacă le consumi frecvent
- Alimente care contribuie la creșterea trigliceridelor
- Ce sunt trigliceridele și de ce contează
Alimentele care scad trigliceridele includ multe legume și fructe. Cu toate acestea, deoarece cei cu trigliceride mari ar trebui să-și mențină consumul de zaharuri la un nivel minim, anumite fructe ar trebui consumate mai rar sau cu moderație (de exemplu, pepene verde, pepene galben, banane).
Fructe care scad trigliceriele dacă le consumi frecvent
Trigliceridele sunt un tip de grăsime care se găsește în corp. Nivelurile crescute sunt legate de un risc crescut de boli cardiovasculare. Dieta joacă un rol major în producerea de trigliceride în organism. Anumite alimente pot chiar ajuta la scăderea nivelului din sânge.
Fructele care ajută la scăderea trigliceridelor includ:
- Fructe de pădure (afine, mure, zmeură, capsuni) sunt fructe bogate in vitamine, minerale si antioxidanti. Nu conțin multe calorii și sunt sărace în zaharuri simple, dar bogate în fibre. Mai multe studii au legat consumul regulat de fructe de pădure – în special afine – cu o reducere a nivelului de trigliceride la persoanele cu niveluri ridicate
- Avocado a devenit din ce în ce mai cunoscut în ultimii ani pentru valoarea sa nutritivă. Din acest motiv, face parte din meniul diverselor restaurante și cafenele, deoarece pot fi adăugate la pâine prăjită, salate, smoothie-uri etc. Sunt bogate în grăsimi bune și fibre, ajutând la menținerea nivelurilor sănătoase de trigliceride. Mai exact, persoanele care consumă frecvent avocado și evită grăsimile rele au niveluri semnificativ mai bune de lipide în sânge.
- Kiwi reprezintă o sursă de vitamine și antioxidanți și a fost studiat, printre altele, pentru beneficiile pe care le oferă în reducerea trigliceridelor. Consumul lor săptămânal este asociat cu menținerea unui profil lipidic sănătos, în timp ce consumul zilnic de 1-3 kiwi pare să contribuie la reducerea trigliceridelor din sânge.
Ce sunt trigliceridele și de ce contează
După cum am menționat și în rândurile de mai sus, trigliceridele sunt lipide (molecule de grăsime) din organism. Când mâncăm, corpul nostru transformă toate caloriile suplimentare care nu sunt necesare imediat, în gliceride. Aceste gliceride sunt stocate în celulele adipoase și utilizate între mese, pentru energie.
Deși trigliceridele sunt necesare organismului, cantitățile mari pot cauza probleme de sănătate, cum ar fi bolile de inimă. Nivelurile crescute de trigliceride în sânge pot proveni dintr-o dietă nesănătoasă, activitate fizică insuficientă și predispoziție genetică. Nivelurile ridicate de trigliceride din sânge pot contribui la acumularea plăcii în artere, ducând la ateroscleroză sau la întărirea și constricția arterelor. Împreună cu acumularea de colesterol nesănătos sau LDL, ar putea duce la hiperlipidemie. Acest lucru ar putea duce la o varietate de probleme de sănătate, inclusiv atacuri de cord, accident vascular cerebral și boli vasculare periferice.