Unde este bine să păstrezi pâinea. Așa va rezista mai multe luni
Dacă nu este păstrată în condiții optime, pâinea nu poate fi consumată după un timp îndelungat, astfel că poate rezista doar două zile, de aceea, una dintre variante poate fi depozitarea în congelator.
- Unde este bine să păstrezi pâinea
- Așa va rezista mai multe luni
Dacă este vorba de pâine făcută în casă, poate fi consumată în cel mult patru zile, iar mai apoi nu mai este bună. În cazul pâinii din comerț, poate fi consumată în maxim o săptămână, dacă este păstrată cum trebuie. Este bine să o pui într-un loc unde este permisă circulația aerului, dar este și umiditate.
Unde este bine să păstrezi pâinea
Nu este recomandat să lași pâinea într-un loc în care poate să mucegaiască. Nu este indicat nici să fie ținută în frigider, ci mai bine în congelator. Este bine să învelești pâinea într-o pungă sau sau o folie, iar mai apoi să fie pusă în congelator. Așa poate rezista mai multe luni și tot așa pot fi păstrate în condiții optime și produsele de patiserie. În astfel de cazuri, este recomandat să le învelești de mai multe ori cu folie alimentară.
Atunci când vrei să decongelezi pâinea, este indicat să o faci treptat, la temperatura camerei și să nu o bagi imediat după ce au scos-o din congelator în cuptor. Nici produsele de patiserie nu este bine să fie băgate imediat la cuptor.
Ce poți face dacă pâinea e uscată
Dacă observi că pâinea a devenit uscată, este bine să o stropești cu puțină apă, să o învelești într-o folie de aluminiu și să fie băgată la cuptor timp de 15 minute. Dacă folosești cuptorul cu microunde pentru a încălzi pâinea, este bine să nu o lași foarte mult pentru că se poate usca și mai mult.
Pentru a te asigura că nu se dezvoltă mucegaiul, este indicat să pui un cub de zahăr în același recipient în care păstrezi pâinea. În acest fel, nu se va umezi și nici nu va mucegăi. Cubul de zahăr nu trebuie să vină în contact direct cu pâinea.