Acces Direct. Pot da substanțele anestezice folosite de dentistul-violator amețeală și somnolență? Ce arată experimentul: „Se pot lua de la farmacie”
În urma controverselor legate de substanțele anestezice pe care dentistul-violator le-a aplicat pacientleor lui și despre care acestea cred că le-ar fi amețit și provocat stările de semi-conștiență, echipa Acces Direct a pus la cale un experiment, chiar într-un cabinet stomatologic.
- Provoacă sau nu produsele anestezice amețeli și somnolență
- Un medic stomatolog arată rezultatul
- Experimentul făcut chiar în cabinetul dentar
După ce toate victimele dentistului-violator au declarat că au resimțit o stare avansată de rău, greață, somnolență și amețeală, la scurt timp după ce stomatologul le-a aplicat anumite substanțe anestezice în nivel bucal, echipa Acces Direct a pus la cale un experiment care să demonstreze dacă acele produse au fost răspunzătoare de simptomatologia neobișnuită manifestată de tinerele abuzate.
Reporterul Acces Direct, Doina Stână, a mers la cabinetul medicului stomatolog Bianca Ivanciovici, unde și-a făcut același tratament ca Ștefania Costache, cunoscută ca Lolrelai, de la emisunea IUmor, cea care a și raportat comportamentul depravat al medicului dentist ce activează în Policlinica Titan din Capitală.
Pot da substanțele anestezice folosite de dentistul-violator amețeală și somnolență
Pregătirea intervenției a arătat la fel ca și cea la care a fost supusă Lolrelai. I-au fost aplicate patru pufuri de spary pe bază de lidocaină în partea de sus, și trei pufuri în partea de jos, apoi i-a fost aplicat gelul cu aromă fructată pentru a-i amorți mucoasele. Odată aplicate aceste două produse anestezice locale, Doina a fost nevoită să stea cu gura închisă timp de două minute, pentru ca mai apoi să îi fie aplicat tratamentul dentar.
La câteva ore după intervenție, reporterul nu a manifestat simptome sau stări de rău, astfel că experimentul a demonstrat că nu cele două produse anestezice au fost răspunzătoare pentru amețeala și somnolența victimelor medicului.
„Acest tip de anestezie nu ar trebui să dea nici un fel de somnolență. Produsele anestezice pe car ele folosim noi în cabinet sunt uzuale, ele nu provoacă amețeală, sau să adoarmă pacientul. Partea de cantitate pentru a face manopera de anestezie este minimă, provoacă doar amorțire, da rnu amețire. Nu se poate face supradoză de lidocaină. Nu avem nici un fel d eproblemă cu condusul după administrarea acestor tipuri de anestezice. Există o trusă de urgență în care există anumite substanțe care pot da somnolența pacienților anxioși, și se iau pe baza certificatului de cabinet dentar de la orice farmacie”, a explicta medicul stomatolog Bianca Ivanciovici, pentur Acces Direct.