Burger cu cartofi prăjiți, gătit de Horia Manea, la Meniu de vedetă. Rețeta pentru cel mai delicios sos
Publicat pe 11.02.2025 la 10:06 Actualizat pe 11.02.2025 la 10:06
Horia Manea a gătit, în ediția de marți a emisiunii ”Meniu de vedetă”, de la Antena Stars, un burger cu cartofi prăjiți și sos delicios. Iată rețeta pentru o masă completă, cu care poți să îți surprinzi întreaga familie.
- Rețetă de burger cu cartofi prăjiți
- Sosul care îl face un preparat special
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, creveți Tempura, un fel principal, burger cu cartofi prăjiți, și un desert, churros.
Creveți Tempura:
- 300 g creveți
- 150 g făină
- 50 g amidon porumb
- 1 ou
- Praf de copt
- 150 ml apă minerală rece
- Ulei
- Sare
- Piper
Se pregătește Tempura. Într-un bol, se amesetcă apa minerală, un ou, praf de copt, amidonul de porumb, sare, piper, făina, amestecând continuu. Se trec creveții prin compoziție și se pun la prăjit în ulei încins. Se prăjesc câte un minut pe fiecare parte, până devin aurii.
Burger cu cartofi prăjiți:
- Chifle pentru burger
- Carne de vită
- Cartofi
- 100 g cheddar
- 1 ceapă roșie
- 3 castraveți murați
- 2 frunze salată verde
- Maioneză
- Sare
- Piper
- Muștar
- Ketchup
- Sos Worcester
Cartofii se pun la prăjit. Între timp, se prepară sosul, adăugand ketchupul, sosul Worcester, maioneza, muștarul și zeama de la castraveții murați. Într-o tigaie tapetată cu unt, se rumenesc chiflele de burger. Ulterior, se gătește carnea de vită. Când este aproape gata, se adaugă feliile de cheddar. Se montează burgerul. Chiflele se ung cu sosul preparat anterior, se adaugă foile se salată, carnea, castraveții murați și ceapa.
Churros:
- 250 ml apă
- 100 g unt
- Sare
- Zahăr
- 200 g făină
- Ouă
- Ulei
- Scorțișoară
- Cremă de ciocolată
Într-o oală, se amestecă apa, zahărul, untul, până se topesc ingredientele și ating punctul de fierbere. Se adaugă făina, amestecând continuu. Aluatul se mută într-un bol, se sparg 2 ouă peste și se amestecă sub mixer, până când aluatul devine omogen. Aluatul se toarnă într-un posh. Se prăjește în ulei încins. Bucățile de churros se trec prin zahăr cu scorțișoară și cremă de ciocolată.