Cea mai delicioasă rețetă de pui Cacciatore. Chef Horia Manea și-a dezvăluit secretele
Publicat pe 19.03.2025 la 09:52 Actualizat pe 19.03.2025 la 09:52
Chef Horia Manea a gătit la ”Meniu de vedetă” o masă completă pentru întreaga familie. Vedeta meniului este felul principal: pui Cacciatore. Se gătește ușor, este suculent, fraged și este o combinație de gust și aromă fabuloasă! Iată rețeta completă!
- Horia Manea a gătit cea mai delicioasă rețetă de pui
- Cu ce sa îl combini
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, chec aperitiv cu șuncă și mozzarella, un fel principal, pui Cacciatore, și un desert, fructe prăjite.
Chec aperitiv cu șuncă și mozzarella:
- 6 ouă
- 220 gr. făină
- 110 ml. ulei
- 10 gr. praf de copt
- Șuncă
- Mozzarella
- Sare
- Piper
Se mixează ouăle. Se condimentează cu sare și piper și se toarnă uleiul în fir subțire. Ulterior, se încorporează făina și praful de copt. Se adaugă mozzarella și baconul. Aluatul se introduce la cuptor pentru 35-40 de grade, la 170 de grade, într-o tavă tapetată cu unt și făină.
Pui Cacciatore:
- Pui
- Roșii decojite
- Ciuperci
- Apă
- Ardei gras
- Ceapă
- Măsline
- Ulei
- Oregano
- Rozmarin
- Usturoi
- Sare
- Piper
- Pătrunjel
Puiul condimentat cu sare și piper se prăjește în ulei de măsline. În același ulei, se călesc ciupercile. Se adaugă ceapa și ardeiul gras. Se condimentează cu sare, piper, oregano și usturoi. Se adaugă roșiile decojite, apa și puiul. Se lasă la fiert pentru 7-8 minute. La final, se adaugă măsline.
Fructe prăjite:
- Banană
- Ananas
- Măr
- Făină
- Apă
- Praf de copt
- Sare
- Zahăr pudră
Se pregătește sosul pentru prăjit, amestecând laptele, un ou și esență de vanilie. Se încorporează zahărul pudră, făina și praful de copt. Se scufundă fiecare fruct în sos și se prăjesc până devin aurii. La final, se presară zahăr pudră.