Chef Horia Manea te învață cum să prepari cea mai gustoasă mâncare de gutui. Rețeta pas cu pas
Publicat pe 10.10.2025 la 15:50 Actualizat pe 10.10.2025 la 15:50
Chef Horia Manea vine cu o nouă idee de meniu complet, de sezon, de această dată. Bucătarul a explicat rețeta pas cu pas pentru cea mai delicioasă mâncare de gutui. Iată cum se prepară!
- Meniul complet propus de Chef Horia Manea
- Cum să prepari o mâncare de gutui ca la carte
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, salată de rucola, parmezan şi gutuie, un fel principal, mâncare de gutui, şi un desert, tartă cu ciocolată şi gutuie.
Salată de rucola, parmezan şi gutuie
150 g rucola
100 g gutuie
70 g proscoitto
25 g parmezan
15 g miere
25 g unt
Fulgi de chilli
Sare
Piper
Ulei de măsline
Se amestecă rucola, parmezanul ras, prosciuttoul, gutuia caramelizată în unt şi miere, fulgii de chilli, sare şi piper.
Mâncare de gutui
350 g piept de pui
2 gutui
1 ceapă
30 g făină
20 g pastă de roşii
250 ml apă
20 g unt
40 g zahăr
Sare
Piper
Ulei de măsline
Se prăjeşte pieptul de pui în unt. Apoi, se adaugă sare, ceapa, zahăr, pastă de tomate, făină şi apă. Se adaugă gutuile şi se lasă la fiert.
Tartă cu ciocolată şi gutuie
1 aluat foitaj
200 g ciocolată
25 g fulgi de migdale
1 gutuie călită
3 ouă
40 g zahăr
70 g făină de migdale
180 ml frişcă lichidă
Aluatul foitaj se întinde într-o tavă pentru cuptor, se unge cu ciocolată, se presară fulgii de migdale, gutuile caramelizate în unt şi zahăr, migdalele şi frişca lichidă amestectă cu un ou. Se introduce la cuptor la 180 de grade, pentru 15 minute.