Chefi la cuțite, 7 aprilie 2025. Cine e Dudu Dragoș Andrei. Chef Alexandru Sautner și chef Ștefan Popescu i-au oferit cuțitele de aur tânărului în vârstă de 27 de ani
Publicat pe 08.04.2025 la 00:19 Actualizat pe 08.04.2025 la 00:19
Un tânăr în vârstă de 27 de ani a reușit să impresioneze jurații de la Chefi la cuțite cu abilitățile sale remarcabile. Chef Alexandru Sautner și chef Ștefan Popescu i-au oferit cuțitele de aur lui Dudu Dragoș Andrei, iar acesta a decis din echipa cui vrea să facă parte.
- Cine e Dudu Dragoș Andrei
- Concurentului i s-au oferit două cuțite de aur
În ediția din această seară, concurentul în vârstă de 27 de ani, care a reușit să îi impresioneze pe jurați, a gătit un preparat inovator, denumit „norișorul din ou”. Tânărul a mărturisit că, până a ajuns să facă preparatul perfect, a făcut zeci de teste.
Cine e Dudu Dragoș Andrei, concurentul căruia i s-au oferit două cuțite de aur
Farfuria din această seară a lui Dudu Dragoș Andrei a inclus un bisque de homar, caviar și chips din jambon, o combinație rafinată ce i-a cucerit pe jurați.
„Am un obiectiv ca până la vârsta de 35 de ani să am o stea Michelin, pentru că tot ce fac, o fac din pasiune și din iubire. Pentru această rețetă, am făcut zeci de teste înainte, pentru că nu găseam timpul și coptura necesare ca să iasă la perfecție. Este o rețetă făcută de mine. În franceză numesc acest preparat oeufs nuage, care este cu un bisque de homar, caviar și chips din jambon crud”, a spus Dragoș în timp ce gătea.
Tânărul în vârstă de 27 de ani a povestit că provine dintr-o familie modestă. Spune că pasiunea pentru gătit a moștenit-o de la mama lui, iar după ce părinții lui s-au despărțit, a plecat în Italia cu mama sa, și a urmat cursurile de bucătar.
„Părinții mei sunt divorțați și la vârsta de 14 ani am decis să plec la mama mea în Italia. Am urmat cursurile de bucătar, mai exact la Castellana Grotte din Bari. Am lucrat la două restaurante din sudul Italiei. Acolo am început cu adevărat prima experiență într-o bucătărie profesională. După aceasta, am decis să plec într-o minivacanță la Luxemburg, avându-l pe fratele meu. După trei zile mi s-a oferit un loc de muncă. E un lanț de restaurante din Luxemburg și sunt foarte bine cunoscute pe aperitive și, fiind limitat, nu puteam să mă exprim și am decis să părăresc acest loc de muncă”, a spus Dudu Dragoș Andrei.
Dudu Dragoș Andrei are propriul restaurant
În prezent, tânărul în vârstă de 27 de ani deține propriul restaurant, dar e de părere că încă nu are destulă experiență în bucătărie, așa că s-a angajat la un chef cu două stele Michelin din Franța.
„Când am deschis restaurantul nu am avut așa experiență. Mi-am zis că bagajul meu nu este îndeajuns de plin. Mi-am pus o limită ca să-mi iau o stea Michelin. Am zis că trebuie să lucrez cu persoane care au deja o stea Michelin”, a spus acesta.
Preparatul său i-a cucerit pe jurați, iar Chef Alexandru Sautner și chef Ștefan Popescu i-au oferit cuțitele de aur tânărului în vârstă de 27 de ani.
În cele din urmă, Dudu Dragoș Andrei a ales să facă parte din echipa lui chef Ștefan Popescu.