Chiftele de pui cu susan după rețeta lui Chef Horia Manea. Secretul pentru un preparat delicios
Publicat pe 06.03.2025 la 12:00 Actualizat pe 06.03.2025 la 12:00
În ediția de astăzi a emisiunii Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a pregătit un meniu complet, format dintr-un starter, chiftele de pui cu susan, un fel principal, mâncărică de cartofi, și un desert, mucenici moldovenești.
- Cum faci chiftele cu susan după rețeta lui Chef Horia Manea
- Secretul pentru un preparat delicios
Chiftele de pui cu susan
Piept de pui tocat
Cartof
Morcov
Ceapa
Usturoi
Ou
Faina
Sare
Piper
Boia dulce
Patrunjel
Susan
Ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Peste pieptul de pui tocat, se adaugă ceapa tăiată cubulețe, morcov ras, cartof ras, usturoi tocat mărunt, pătrunjel, ou. Se condimentează cu sare, piper și boia dulce. Se amestecă și se formează chifteluțele. Se trec prin susan și se prăjesc în ulei încins.
Mâncărică de cartofi
Cartofi
Ceapă
Morcov
Usturoi
Ulei
Sare
Piper
Sos de roșii
Apă
Foi de dafin
Boia dulce
Cimbru
Pătrunjel
Mod de preparare:
Se călește ceapa. Se adaugă morcovii și cartofii, se condimentează cu sare și piper, se adaugă frunze de dafin și se toarnă apă. Se pune și sosul de roșii. Se mai lasă încă 5 minute la fiert.
Mucenici moldovenești
1 kg faină
250 gr. zahăr
5 gr. sare
50 gr. drojdie
500 ml. lapte
5 gălbenușuri
10 ml. esență rom
200 gr. unt
20 gr. coajă portocală
20 gr. coajă lămâie
Nucă
Miere
Apă
Se pregătește maiaua, amestecând drojdia, zahărul și laptele, până când compoziția devine omogenă. Se adaugă făina și se amestecă până când dispar cocoloașele. Cât timp maiaua se lasă la dospit, se pune la fiert laptele. Se adaugă zahărul și coaja de portocală. Se pregătește aluatul. Se frământă aluatul format din făină, jumătate din cantitatea de lapte și gălbenușurile cu sare. După ce s-a încorporat totul, se adaugă untul topit și se amestecă. Se lasă la dospit timp de o oră. Se formează mucenicii, sub formă de infinit, din 200 de grame de aluat. Se lasă la dospit, după care se introduc la cuptor, la 180 de grade, 30 de minute. Se trec prin siropul de zahăr, se ung cu miere și se presară nucă.